V neděli na první venkovní zápas sezony do Liberce | SK Slavia Praha
Více

V neděli na první venkovní zápas sezony do Liberce

EDEN - V neděli 28. července čeká Slavii první zápas na venkovním hřišti v nové sezoně.
Na stadionu U Nisy nastoupí proti Slovanu Liberec, utkání začíná ve 20:15 hodin.

V prvním zápase nové fotbalové sezony Slavia remizovala v Edenu s Baníkem 1:1, Liberec vyhrál v Olomouci 2:1.

„Utkání jsem sledoval přímo na stadionu. V zápase Liberec působil fotbalovějším dojmem než soupeř. Když Olomouc potom snížila na 1:2, tak už začali bránit výsledek, ale do té doby byli fotbalovější, snažili se hrát kombinačně, byli sebevědomí na balonu. Věřím, že i naše hra přispěje v neděli ke kvalitě utkání,“ přeje si trenér Slavie
Michal Petrouš.

V minulé sezoně si Slavia v 6. kole z Liberce odvezla bod za bezbrankovou remízu, na jaře v Edenu slávisté vyhráli 3:1 brankami Dobrotky, Škutky a Kisela.

„Liberec je mužstvo, které v tabulce skončilo na pohárových příčkách a už delší dobu patří v Česku ke špičce. Věřím, že se na tyto mančafty dotáhneme a ukážeme, že Slavia by také mohla pomýšlet na ty nejvyšší příčky. I když se nám zápas s Ostravou výsledkově nevydařil, tak si myslím, že když budeme hrát v Liberci tak jako ve druhém poločase s Ostravou, utkání pro nás dopadne dobře,“ doplnil Michal Petrouš.

Na seznam zraněných přibyl kromě Martina Dobrotky také Kamil Čontofalský, který má tržnou ránu na lýtku a od klubového lékaře má nařízený klidový režim.

„Věřím, že Kamil si ten kopec smůly už vybral a že léčba zraněného lýtka bude probíhat rychle a bez komplikací. V Liberci by měl Kamila v brance zastoupit Radek Černý,“ zakončil slávistický trenér.

Radek Černý by tak měl v neděli zažít obnovenou ligovou premiéru. Poslední ligový zápas v dresu Slavie odchytal v rámci 16. kola 4. prosince 2004 a shodou okolností to byl rovněž zápas v Liberci. Slavia tam tehdy remizovala 1:1. Za Liberec skóroval Slepička, za červenobílé srovnával skóre Vlček.

„Zatím jsem nad tím takto nepřemýšlel, spíše to více vnímají lidé kolem mě. Já to beru jako každý jiný zápas. Nervozita je dobrá před utkáním, ale jakmile se začne hrát, mělo by to z člověka spadnout, aby se pak mohl soustředit už jen na samotný zápas,“ uvedl Radek Černý.

Připravuje se slávistický gólman nějak speciálně na hráče Liberce? „Některé hráče znám, navíc Liberec hrál ve čtvrtek pohárovou odvetu, samozřejmě, že jsem se díval. To byla taková první taktická příprava na naše nedělní utkání. V pátek máme trénink, takže i trenér se s námi určitě podělí o poznatky z jejich pohárového i ligového zápasu,“ doplnil
Radek Černý, který v týdnu trénoval se svým parťákem Matejem Rakovanem pod vedením trenéra brankářů Juraje Šimurky.
 
„Tím, že jsme teď jenom dva brankáři, tak jsou pro nás tréninky trošku náročnější, protože se nemůžeme tolik prostřídat. Ale přibližně dva dny před zápasem se intenzita sníží a vše už se bude ladit směrem k zápasu,“ uzavřel zkušený gólman.

Utkání v Liberci začíná ve 20:15 hodin a vysílá ho TV Fanda. 

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články