V neděli od 14:30 venku proti Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 14:30 venku proti Slovácku

Sešívaní nastoupí v neděli odpoledne k utkání 23. kola FORTUNA:LIGY na hřišti Slovácka, devátého celku ligové tabulky.

„Slovácko hraje velice dobře s týmy z popředí tabulky, na podzim dvakrát porazili Plzeň. I v domácím prostředí jsou velice silní a zápasy na jejich hřišti jsou velice těžké. Je to výborně organizovaný a velice pracovitý tým. Určitě nás nečeká nic jednoduchého, i minule, když jsme tam hráli, byl to velice těžký zápas. Od té doby se u nich událo mnoho změn a je to tým, který proti nejlepším celkům podává nejlepší výkony a pravidelně je obírá o body. V domácím prostředí je to strašně silný soupeř,“ říká před utkáním v Uherském Hradišti trenér Jindřich Trpišovský.

Se slovy kouče sešívaných souhlasí i záložník Patrik Hellebrand. „Bude to těžký zápas právě i proto, že na jaře zatím ze dvou zápasů získali jen jeden bod a budou proti nám chtít vyhrát. Bude pro nás těžké, jedeme tam ale s cílem zvítězit. Doufám, že se nám to podaří,“ má jasno dvacetiletá naděje Slavie, která do Edenu přestoupila v zimní přestávce právě ze Slovácka. „Bude tam spousta známých, takže se moc těším. Hlavně ať s vyhraje a bude to super. Myslím si, že by to pro mě mohl být ideální zápas, záleží ale na trenérovi. Chtěl bych samozřejmě hrát každé utkání, ale uvidíme. Věřím, že se na hřiště dostanu, hlavně ať se ale vyhraje," doufá Patrik Hellebrand.

Omlazený kádr Slavie si pomalu sedá, jako přípravu na náročné derby proti Spartě však kouč Slavie zápas proti Slovácku nebere. „Musíme chtít vyhrát každý zápas, čas hraje trochu pro nás, abychom sladili tým po všech stránkách. Kluci, kteří přišli, si zvykají na Slavii. Ti hráči, co jsou tady déle, zase na jiné role. Každý výkon i výsledek tomu může pomoci. Důležité pro nás teď nejsou jen výsledky, ale především výkony týmu. Je pro nás důležité navázat na zápas s Opavou a zvládnout nedělní utkání, které bude opravdu velice náročné. Je třeba potvrdit některé fáze výkonu s Opavou a navázat na to. Derby je až příští týden dní, pak nás samozřejmě čekají další náročné zápasy. Teď jde o to pořádně se připravit na neděli, protože to nebude jen o fotbale, ale i mentalitě, práci, organizaci hry a koncentrovanosti,“ má jasno trenér sešívaných.

„Chceme hlavně jít zápas od zápasu a vyhrát každé utkání. Naším cílem je dovézt ze Slovácka tři body,“ přitakává Patrik Hellebrand.

Do sestavy se pro zápas na jihu Moravy vrací záložník Oscar, který si na začátku jara odpykával trest za osm žlutých karet. „Je dobře, že už máme Oskyho k dispozici. Je to takový univerzální voják. V záloze zvládne hodně postů, může hrát defenzivní štít, nebo může nastoupit na pozici ofenzivního záložníka. Stejně dobře dokáže hrát i na křídle, takže je pro nás důležité, že ho můžeme využít, ať už od začátku, nebo na dostřídání třeba i do té křídelní pozice. Navíc je to levonohý hráč, kterých v kádru ani základní sestavě moc nemáme," těší Jindřicha Trpišovského.

Dobrou zprávou před utkáním na Slovácku je, že se z listiny zraněných vrací obránce Laco Takács a záložník Ibrahim Traoré. „Myslím si, že oba budou připraveni. Nechci to zakřiknout, ale oba od pondělí trénují naplno s týmem, i když Laco má ještě drobné preventivní úlevy. Oba je teď počítám mezi zdravé hráče, i když u Laca je to samozřejmě s určitým mankem. Pokud ale bude potřeba, mohou být v neděli připravení do nominace,“ přibližuje kouč Slavie.

Jako už tradičně se sešívaní mohou na stadionu Miroslava Valenty těšit na početnou podporu sešívaných fanoušků, kterých do Uherského Hradiště zamíří několik set. „Doma jsem teď zažil podporu fanoušků poprvé a musím říci, že je to něco neskutečného. Doufám proto, že nás takhle budou podporovat i venku,“ říká Patrik Hellebrand.

„S ohledem na mé předchozí angažmá musím říci, že když na venkovních zápasech máte skoro domácí prostředí, tak vám to strašně pomůže. Pro nás je podpora fanoušků hodně důležitá, protože máme mladý kádr a například Oscar může navíc na Slovácku debutovat. Pro spoustu hráčů je to nesmírně důležité. Je samozřejmě otázka, jestli to všem pomůže, někoho to naopak může trochu svázat. Pro nás, kteří jsme tady déle, je to ale neskutečná podpora a motivace. Strašně nám to pomáhá ve venkovních výkonech. Je na nás abychom lidem, kteří váží tak dlouhou cestu, předvedli dobrý výkon. Výsledek se zaručuje těžko, výkon je ale vždycky na nás, ať už mentální, pohybový nebo fotbalový. Když naše výkony nebudou dobré, tak za námi nikdo jezdit nebude. Když fanoušci přijedou, tak nám připomenou, že je důležitý každý moment v zápase. Je to pro nás zavazující. Na Slavii obecně jezdí hrozně moc lidí a podpora hráčů ve venkovním prostředí nám opravdu pomáhá. Je tam někdo s námi, fanoušci jsou navíc hodně slyšet, což je samozřejmě také důležité,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Slovácku začíná v neděli ve 14:30 a v přímém přenosu jej odvysílá O2 TV Sport. Informace pro fanoušky cestující do Uherského Hradiště naleznete zde!

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články