V neděli od 15:00 v Boleslavi proti Hradci Králové | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 v Boleslavi proti Hradci Králové

Po postupu přes Fenerbahce v Konferenční lize se slávisté vrací do ligy. V Mladé Boleslavi se utkají proti Hradci Králové, který tu hraje své zápasy.

Slávisté v neděli změří síly s Hradcem Králové. Sedmý tým tabulky prožívá náročné období, na ligové vítězství čeká od 28. listopadu, kdy porazil Karvinou.

„Jsou v první polovině tabulky, mají skvělou organizaci hry a hodně soubojových hráčů. V těch zápasech nepadá moc gólů. Mají zajímavé hráče. Respektujeme jejich výsledky proti silným týmům na domácí půdě, porazili tam Plzeň, se Spartou to bylo těsné. Nepadá tam moc gólů, musíme se na to dobře připravit,“ nečeká nic jednoduchého trenér Jindřich Trpišovský.

„Vím, že je to tým z horní poloviny tabulky, který bude určitě hladový. Dlouho v lize nevyhráli, takže budou hodně namotivováni, obzvlášť proti nám,“ říká Mads Emil Madsen.

Sešívaní odehrají nedělní duel na městském stadionu v Mladé Boleslavi, kde Hradec našel azyl pro svá domácí utkání. Krátkou dojezdovou vzdálenost celý tým vítá.

„Je to podstatný rozdíl. Ve čtvrtek jsme hráli doma a teď jedeme jenom kousek tady do Boleslavi. Lepší než když jsme po Legii jeli do Karviné. Tohle je jedna z nejlepších variant,“ těší Jindřicha Trpišovského.

„Je vždycky lepší spát doma ve své posteli a mít svou rutinu. Já si doma lépe odpočinu, takže budu lépe připravený, když nemusíme jet tak daleko. Rozhodně si myslím, že je to lepší,“ pochvaluje si dánský středopolař.

Svěřenci Jindřicha Trpišovského proti Východočechům zakončí zápasově velmi náročný únor. Po dvou porážkách zvítězili čtyřikrát v řadě a oslavili postup do osmifinále Evropské konferenční ligy.

„Ve všech atributech je vidět vzestupná křivka, kterou teď musíme potvrdit. Doplnili nás hráči z marodky nebo skončily tresty a přišly posily. Tým se sehrává, pomohli mu nějketeré výsledky. Momentálně se lepší výsledky i výkony, musíme na to navázat,“ říká Jindřich Trpišovský.

„Když prodáte některé hráče, tak si musíte zvyknout. Trvalo pár zápasů, než jsme se našli. Tým teď předvádí mnohem lepší výkony,“ říká Mads Emil Madsen.

Na konci čtvrteční bitvy s Fenerbahce poprvé od 29. srpna vyběhl na hřiště Ondřej Kúdela. Trenérský tým těší i blížící se návrat dalších opor.

„Jsme rádi. Máme u hráčů i velké karetní ohrožení v lize i Evropě. Návrat Kúdely potěšil nás i jeho, pro něj je to vzpruha. Další dobrá zpráva je, že hodně blízko zápasovému návratu je David Hovorka a Lukáš Provod, je to otázka dní. To celému týmu zvedá náladu,“ uzavírá trenér sešívaných.

Zápas proti Hradci Králové začíná v neděli v 15:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články