V neděli od 15:00 v Ďolíčku proti Pardubicím | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 v Ďolíčku proti Pardubicím

Jediný venkovní zápas v listopadu odehrají slávisté v neděli od 15:00 v Ďolíčku proti Pardubicím.

Před reprezentační přestávkou zbývá odehrát poslední ligové kolo. Tři dny po cenné výhře nad Maccabi Haifa se sešívaní představí v Ďolíčku proti Pardubicím. Východočechům patří v tabulce třetí místo od konce.

„Pardubice tenhle ročník nezahájili tak dobře jako ten loňský. Trošku možná začínají hrát o život. Poslední zápas v Jablonci zvládli velmi dobře. Vzhledem k tomu, že hrajeme v ďolíčku nás nečeká jednoduché utkání. Pro fotbal tam není moc příznivé prostředí, o čemž jsme se přesvědčili loni, když jsme tam ztratili. Zjednodušili hru, nahoře se opírají o Chytila, kterého mají půjčeného z Olomouce. Tým zůstal pohromadě kromě pár odchodů, které je svým způsobem ovlivnily. Postupně to skládají zase zpátky dohromady, mají dobrý realizační tým a určitě to nebude nic jednoduchého, protože jsme hráli ve čtvrtek,“ nečeká nic jednoduchého asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Samozřejmě chceme vyhrát a hrát dobře v každém zápase. Doufám, že v nedělním zápase zvítězíme. Máme za sebou tři dobré zápasy se třemi čistými konty. Brali bychom další tři body a čisté konto, bylo by to pro nás dobré,“ věří stoper Aiham Ousou.

Skalp izraelského mistra byl pro slávisty třetím soutěžním utkáním v řadě, které zvládli odehrát bez inkasovaného gólu.

„Měli jsme dlouhou sérii bez nuly. Pro psychiku celého týmu a obzvlášť pro trojúhelník Kačaraba – Ousou – Mandous je to povzbudivé. Nějakým způsobem se o tom debatuje. Jsme za kluky rádi. Situace vzadu řeší fakt dobře a zvedají se každým zápasem. Není to ale jen o těhlech hráčích, pomáhá jim celý tým. V poslední době si soupeři nevypracovávají tolik příležitostí. Je to o tom, jak na hřišti působí celý tým,“ vysvětluje Jaroslav Köstl.

„Vždycky když spolu hodně hrajete, tak se zlepšujete a učíte se styl hry toho druhého. Teď jsme si na sebe zvykli, hraje se nám dobře v každém zápase. Snad nám to vydrží, znovu vyhrajeme a udržíme čisté konto,“ doufá stoper sešívaných.

Švédského stopera těší i fakt, že v neděli tým nebude muset na venkovní utkání cestovat. Pardubice stejně jako v minulé sezoně hrají své domácí duely ve vršovickém azylu.

„Je dobře, že hrajeme v Ďolíčku, moc nemám rád, když hodně cestujeme. Je skvělé, že můžeme zůstat doma a hrát na stadionu Bohemians, kde jsme už letos jednou zvítězili. Doufám, že se nám to znovu podaří,“ věří Aiham Ousou.

Při výhře 1:0 nad Maccabi Haifa odehrál závěrečných dvacet minut i uzdravený záložník Tomáš Holeš. Naopak lehčí operační zákrok vyřadil na několik týdnů Ladislava Takácse.

„Jsem nadšený, že máme Holiho zase zpátky. Měl jsem velkou radost už když se objevil na tréninku v týdnu. Pro mě osobně je to fotbalista roku, protože zažil změny pozic z pravého beka na střed zálohy a ze středu zálohy pak na stopera. Zvládal skvělé těžké zápasy a mezitím si dal na EURU k večeři Holanďany. Pro nás je stěžejní hráč ve středu hřiště. Je to hráč, který má velký vliv na hru i ostatních hráčů. Je to takový dispečer a navíc komunikativní, což nám v těžším období teď chybělo. Věříme, že to tam Holi může zase přinést. Snad mu bude držet zdraví a má to za sebou. Z dalších hráčů vypadl Laco Takács, který byl na lehčí operaci, takže určitě nebude. Zbytek dlouhodobých marodů se do repre pauzy vrátit nestihne. Uvidíme, jestli se v repre bloku někdo zapojí, nejblíž k návratu má Standa Tecl,“ uzavírá Jaroslav Köstl.

Zápas proti Pardubicím začíná v neděli v 15:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další zajímavé informace nejen o koupi vstupenek samozřejmě naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články