V neděli od 15:00 venku proti Baníku | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 venku proti Baníku

Ve čtvrtém kole finále FORTUNA:LIGY zavítají slávisté na hřiště Baníku Ostrava.

„Čeká nás náročné utkání, protože Ostrava hraje takovým jednodušším způsobem hry. Posílají hodně míčů na útočníky už od obránců, navíc nás přivítá hodně bouřlivé prostředí. Baník s námi bude hrát dvakrát během čtyř dnů, bude to těžký zápas, doufám, že se sladkou tečkou pro nás,” říká před nedělním utkáním asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Sešívaní proti Baníku nastoupí dvakrát po sobě, ve středu se se s hornickým klubem střetnou ve finále ligového poháru. „Potřebujeme v Ostravě vyhrát, se středou nijak kalkulovat nebudeme. Co se týče Baníku, počítáme spíše s tím, že budou dávat větší důraz na středeční finále. Nic to ale neznamená, mají natolik široký kádr, že i náhradníci, kteří by případně v neděli nastoupili, mají svoji kvalitu. Navíc jak říkám, je tam vynikající prostředí a Ostrava stále hraje o pátou příčku. Kdyby ve středu nezvládla pohár, je bez Evropy. Na obou frontách oběma týmům o něco jde a myslím si, že jde o takový pravý vrchol ligy,” říká člen slávistického trenérského týmu.

Nejsilnější jedenáctku Baníku neočekává v neděli ani záložník Josef Hušbauer. „Možná budou hrát v jiné sestavě, než na kterou jsou zvyklí, pro ně je hodně důležitá především středa. Víme, že na styl zápasů středa-neděle nejsou moc zvyklí, a doufáme tak, že to trochu prostřídají. Na ligu dají šanci nějakým mladším klukům a budou chtít vyhrát hlavně v poháru. My jsme na něco takového připraveni a nebudeme s tím mít problém. Věřím, že utkání zvládneme, a budeme to my, kdo dá první gól,” říká sešívaná desítka, která ale zároveň varuje před silnými stránkami soupeře. „Hráli jsme s nimi, víme, že jsou nepříjemní. Mají zkušené mužstvo.”

K jistotě titulu stačí Slavii získat ve Vítkovicích pouhý bod, na remízu však sešívaní hrát nehodlají. „To nejde. Byla by to naše smrt. Potřebujeme spíše dát první gól, poslední dobou ho často dostáváme my. Nejlepší by bylo, abychom do poločasu vedli a uklidnili se. Věřím, že kvalitu na to máme,” říká Josef Hušbauer, kterému dává za pravdu i Jaroslav Köstl. „Na remízu je ošidné hrát, ani si nedokážu představit, jak by se něco takového aplikovalo v kabině. Cokoliv se může stát i v 90. minutě, takže určitě budeme hrát na vítězství.”

Poslední vzájemné střetnutí na hřišti Baníku nedopadlo na podzim minulého roku pro Slavii nejlépe, s oslabeným soupeřem prohrála 2:1. „Je to téměř rok, co jsme tam hráli. Oba týmy od té doby prošly nějakým vývojem. Samozřejmě se k tomu nějakým způsobem asi vrátíme, nepředvedli jsme tam dobrý výkon, nezvládli jsme vyhrát proti deseti. Byla to taková facka, která přišla v pravý čas,” říká asistent trenéra Slavie.

„Jednalo se ještě o začátek sezony. Víme, že ten výkon nebyl ideální, ale určitě tomu nepomohla ani ta rychlá červená karta. Nyní však víme, o co hrajeme, a jedeme si pro vítězství,” uzavírá Josef Hušbauer.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články