V neděli od 15:00 venku proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 venku proti Liberci

Sešívané čeká v neděli od 15:00 venkovní utkání 25. kola FORTUNA:LIGY proti Liberci. Zápas vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a Daniel Samek.

Slávisté ve čtvrtek v Evropské konferenční lize přehráli LASK Linec 4:1 a vytvořili si velmi nadějnou pozici do odvety. Teď už se ale koncentrují na domácí soutěž, v neděli odehrají utkání v Liberci. „Vytvořili jsme si výbornou výchozí pozici do odvety. Zvládli jsme to velice dobře i vzhledem k personální nouzi. Byly tam výborné individuální výkony od některých hráčů, skvělá atmosféra, takže jsme si to všichni užili. Je to ale čtvrtek večer a v neděli nás čeká těžký zápas. Už se zase soustředíme na Liberec,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Liberci patří v tabulce sedmá příčka. Nejlepším střelcem týmu je pětigólový Michal Rabušic. V říjnu sešívaní svého soupeře v Edenu porazili 3:1. „Určitě to bude těžký zápas, protože Liberec teď vyhrál s Pardubicemi, kde to je vždycky těžké. Náš cíl je jasný, potřebujeme v každém zápase sbírat tři body,“ vyhlíží nedělní zápas Daniel Samek.

„Je to tým, který se v sezoně hodně změnil. Teď je úplně jiný než na začátku sezony. Mají jiného trenéra, kádr se hodně proměnil, přišlo tam spoustu hráčů a všichni jsou tam zdraví. Jejich herní projev je velice dobrý, i když ve spoustě zápasů remizovali. Teď vyhráli 4:1 s Pardubicemi a i předtím byly ty výkony velice dobré, i když často remizovali. Jsou dobře organizovaní, využívají svých předností a mají spoustu silových a zároveň fotbalových hráčů. Je to komplexní tým,“ říká trenér sešívaných.

Slávisté počítají s náročným terénem, na kterém hrál Liberec i v dohrávce ve středu při výhře 4:1 nad Pardubicemi. „Viděli jsme zápas s Pardubicemi, ten trávník tam oproti našemu nebyl úplně dobrý. Budeme se na to snažit připravit a budeme se snažit zvítězit,“ věří Dan Samek.

Před prvním osmifinále Evropské konferenční ligy zasáhla kabinu sešívaných viróza. Do utkání tak nezasáhli Ivan Schranz nebo Ondřej Lingr. „Uvidíme, samozřejmě budou k dispozici někteří kluci jako třeba Dan Fila, kteří jsou v pořádku, ale nebyli na soupisce. S těmi střevními problémy uvidíme, já si myslím, že Schranzík by mohl být v pohodě. Je pro nás důležité, aby se to nerozšířilo víc v tom týmu, ale vypadá to, že to je nějaké krátkodobé. Včera nebyli na tréninku někteří kluci z realizáku a dnes už jsou v pohodě. Doufáme, že to bude přechodná věc. Kombinací čtvrtku večer a brzkého výkopu v neděli budeme potřebovat všechny síly. Snažíme se sestavou rotovat, ale Tomáš Holeš nebo Aiham Ousou jsou hodně vysílení, takže tam potřebujeme mít připravené i nějaké varianty, protože nás čeká ve čtvrtek odveta, v neděli zápas s Budějovicemi. Musíme na to myslet i v dlouhodobém horizontu,“ dokončuje trenér Trpišovský.

Zápas v Liberci začíná v neděli v 15:00 a v přímém přenosu ho odvysílá O2 TV Sport. Informace pro fanoušky k zápasu najdete zde.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články