V neděli od 15:00 venku proti Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 15:00 venku proti Slovácku

V dalším ligovém kole odehrají sešívaní zápas na půdě Slovácka, které drží pátou příčku ve FORTUNA:LIZE.

21. kolo FORTUNA:LIGY zavede slávisty do Uherského Hradiště. Sešívaní vyzvou Slovácko, které je v letošní sezoně v domácím prostředí nesmírně silné. Z devíti utkání na svém hřišti osmkrát zvítězilo.

„Letošní bilanci mají skvělou. Vždycky jsou tam ty zápasy velice náročné. Je to tým, který je dlouho pohromadě i s trenérem, všichni hráči mají v klubu několik odehraných sezon. Je to hodně pracovitý tým, který nedostává góly. Vychází z perfektní defenzivy a navíc je silný při standardních situacích. Prostě komplexní tým po všech stránkách,“ tuší těžký zápas trenér Jindřich Trpišovský.
„Bude to hodně těžký zápas. Vždycky, když hrají doma, je to pro nás těžké. Z devíti domácích zápasů vyhráli osm, musíme být připravení, všichni se na ten zápas musí maximálně soustředit po tom, co se stalo v posledních dvou zápasech. Musíme se soustředit a připravit se na tenhle zápas, bude to opravdu náročné,“ nečeká nic lehkého Peter Olayinka, který zimní pauzu trávil na Africkém poháru národů.

Před startem nedělního duelu řeší slávisté slabou produktivitu. V obou jarních soutěžních utkáních nevstřelili branku.

„Všichni vnímáme tu realitu, která je. Hráli jsme dva zápasy doma a nedali jsme gól. Zápasy se rozhodují ve vápnech a my se musíme zlepšit v obou pokutových územích. Ve dvou zápasech jsme udělali tolik chyb v defenzivě, jako za dlouhou dobu ne. I v pokutovém území, i když tam máme hodně hráčů, se neumíme do té situace dostat. S Karvinou jsme měli přes šedesát míčů do pokutového území, ale v podstatě jsme se neobjevili v gólové šanci. Víme, že musíme přidat. Zatím je to ve dvou zápasech týmově i individuálně málo. Zápasy v české lize jsou hodně o prvním gólu a z toho si musíme vzít ponaučení. Není možné, abychom z první střely v zápase inkasovali a nedostali se za dva zápasy do šancí. Doma jsme nevystřelili na branku, to se nám nestalo čtyři roky. Výsledky a výkony jsou pro nás varovný prst. Všichni musí přidat,“ vysvětluje trenér sešívaných.
„Myslím, že potřebujeme být efektivnější a agresivnější, když si vytváříme šance. Na tom musíme my útoční hráči zapracovat,“ tuší, kde je problém křídelník sešívaných.

Ve čtvrtek Slavia oficiálně potvrdila příchod dvou mladých posil. Kádr vyztužil levý obránce David Jurásek a útočník Daniel Fila.

„Byla to dlouhá sága. Rád bych byl, kdyby s námi byli od prvního dne. Davida jsme si chtěli během přípravy připravit na pozici Oscara, který byl vykartovaný. Pro kluky to v rozehrané sezoně nebude jednoduché. Jsou to dva mladí hráči, kteří mají Slavii do budoucna hodně co dát. Mají skvělé parametry a teď si musí rychle zvyknout na Slavii. Vidíme v nich velký potenciál, jsem rád, že se jejich příchody povedly a jsou s námi. Doufám, že co nejdřív budou ve stavu, aby týmu dodali přednosti, které oba na svých postech mají,“ věří Jindřich Trpišovský.
„Myslím, že pro nás je to velké plus. V minulosti jsem viděl, jak do klubu přišli hráči, kteří pak byli efektivní. Na podzim se jim dařilo, jsou to dobré posily.“

Středeční derby v MOL Cupu odnesl zraněním Srdjan Plavšić. V zápase na Slovácku se srbský univerzál nepředstaví.

„Srdjan s největší pravděpodobností nebude, ještě čekáme na jedno vyšetření, ale ten kotník je hodně pohmožděný. Ostatní hráči budou v pořádku.“

Zápas proti Slovácku začíná v neděli v 15:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Douděra prodloužil smlouvu: Druhá rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články