V neděli od 16:00 doma proti Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:00 doma proti Mladé Boleslavi

Fortuna Liga se vrací! Už v neděli od 16:00 přivítají svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského doma Mladou Boleslav.

Poslední ligové kolo odehráli sešívaní před více než měsícem v Ostravě, od té doby ligy stála kvůli pandemii. Slávisté během ligové pauzy soustředili svoje síly na Evropskou ligu, ve které vybojovali ze tří utkání šest bodů.

„Obrovsky se těšíme až se liga opět rozeběhne, protože pauza byla neskutečně dlouhá, my jsme měli štěstí, že jsme mohli hrát Evropskou ligu. Tu kdybychom nehráli, tak máme okousané nehty snad i na nohách, protože ta doba byla strašně dlouhá. Těšíme se, až se to rozběhne," komentuje měsíční pozastavení ligové soutěže asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Už se těšíme, zhruba po měsíci zase začne liga, takže se těšíme na tyhle zápasy a chceme si to užít," dodává obránce Ladislav Takács.

Mladá Boleslav do sezony nevstoupila dobře, z šesti zápasů získala pouhých pět bodů a krčí se na 15. příčce ligové tabulky. Poslední zápas odehrála Boleslav na den přesně měsíc před nedělním utkáním, když v MOL Cupu porazila na penalty Chrudim. 

Sešívaní se v ligové tabulce nacházejí na 2. pozici, v lize ještě neprohráli a připsali si šestnáct bodů z šesti ligových zápasů. Mladou Boleslav porazili v posledních devíti vzájemných střetnutích.

„Utkáme se s Mladou Boleslaví, to je asi jediné, co teď víme. Ten tým je dobře vedený, mají výborné fotbalisty. Řekl bych, že se nám proti nim docela daří, doufáme, že na to navážeme," říká Jaroslav Köstl.

„Boleslav má určitě kvality na to, aby byli v lize výš. Začátek sezony se jim moc nepovedl, ale to nic neznamená. Myslím si, že tam mají skvělé hráče, takže nás nečeká nic jednoduchého," dodává Ladislav Takács.
Preview před Mladou Boleslaví je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články