V neděli od 16:00 proti Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:00 proti Slovácku

Slavia v neděli od 16:00 sehraje náročné ligové utkání na půdě aktuálně třetího Slovácka.

Sešívané tři dny po postupu přes Leicester do osmifinále Evropské ligy čeká přepnutí na domácí ligu. V ní se utkají se Slováckem, které má na jaře skvělou formu. Aktuálně třetí mužstvo ligové tabulky v posledních devíti zápasech osmkrát vyhrálo. Naposledy si poradilo ve středu na severu Čech 3:0 s Jabloncem.

Sešívaní prožívají hektický týden, při tak náročném programu je potřeba načerpat síly a regenerovat. „Bonus toho, že jsme postoupili, je, že člověk ze sebe únavu líp setřese. Teď je potřeba přepnout koncentraci na ligový zápas, kluci vědí, co nás čeká za náročné utkání, které může hodně napovědět. V podstatě je to jen o tom, aby se hráči, kteří hráli, zregenerovali a doléčili drobné šrámy. Je to nepříjemné hrát dva zápasy za sebou venku. Čtvrtek hrajete venku, v pátek cestujete zpátky, v sobotu cestujete tam a v neděli hrajete. Je to ta nejtěžší možná zkouška, která existuje,“ říká před utkáním se Slováckem trenér Jindřich Trpišovský.

„Pro hráče, kteří případně nastoupí a nebyli zatížení, je těžké vyladit je na neděli. Máme dva dny do zápasu, takže není možné se úplně zatěžovat. Je to alchymie. Podle studií se říká, že od čtvrtka do neděle se tělo zotaví tak ze 70 %,“ dodává kouč.

Postup mezi nejlepších 16 týmů Evropské ligy může sešívaným dodat síly. „Myslím si, že síly se budou hromadit líp, protože jsme vyhráli a postoupili. I když to cestování je trochu náročnější, ale my už jsme si na to zvykli. Jsme připravení a nic nám nebrání, abychom zvítězili,“ říká útočník Jan Kuchta.

Nedělní duel v Uherském Hradišti bude šlágrem 21. kola FORTUNA:LIGY. Utká se první tým se třetím, Slavia má na Slovácko náskok 12 bodů. 

„Myslím, že to bude po všech stránkách náročný zápas. Slovácko je momentálně pro každého strašně nepříjemný soupeř, jsou nahoře v tabulce, pravidelně bodují, nedostávají moc gólů. Pravidelně trápí každý silný tým. Teď už jsou i oni silný tým, patří do top čtyřky v České republice, a zaslouženě. Jejich kádr je dlouhodobě pohromadě a především v domácím prostředí jsou hodně nepříjemní. Poslední ligovou porážku máme na Slovácku, kde nás před rokem převálcovali. Aktuálně mají nejlepší sportovní formu v Česku. Jsou velice organizovaní, fyzicky vybavení a nepříjemní. Mají zkušené hráče, takže to bude možná jedna z nejnáročnějších zkoušek v lize,“ říká na adresu soupeře Jindřich Trpišovský.

Slavia se se Slováckem potkala poprvé už na podzim, kdy v domácím prostředí zvítězila 3:0 po dvou gólech Ondřeje Kúdely a Lukáše Provoda. „Hrají dobře ze zabezpečené obrany, nedostávají moc gólů. Na křídlech mají výborné hráče, osu mužstva, třeba Vlastu Daněčka. My se na to budeme připravovat a uděláme maximum pro to, abychom zvítězili,“ říká před utkáním forvard Jan Kuchta.

Zápas začíná v neděli od 16:00 a bude ho v přímém přenosu vysílat O2 TV.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články