V neděli od 16:30 startujeme v Českých Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 16:30 startujeme v Českých Budějovicích

Sešívaní zahájí v neděli od 16:30 ligový ročník 2020/21 na hřišti Českých Budějovic. O připravenosti týmu a aktuálním rozpoložení promluvili trenér Jindřich Trpišovský a záložník Lukáš Provod.

Slavia zahájí cestu za ligovým hattrickem v neděli od 16:30 na hřišti SK Dynamo České Budějovice. Sešívané čeká první soutěžní utkání po více něž měsíci a půl, čemuž odpovídá i natěšenost na utkání 1. kola FORTUNA:LIGY.

„Do Českých Budějovic se všichni moc těšíme. Hodně dlouho se nehrálo. Museli jsme náhle přerušit soustředění, pak přišla pauza, nyní už ale opět trénujeme a už se nemůžeme dočkat, až to vypukne. Doufáme, že nám do startu v zápase nic nezasáhne, a že v neděli odstartujeme nabitý podzim, který je před námi,“ vyhlíží už tradičně náročný úvod sezony trenér Jindřich Trpišovský.

Trenérovi nebude v zápase chybět Lukáš Provod, který si na jaře vypracoval pevné místo v základní sestavě. „Příprava byla objektivně krátká, ale pro nás i tak dlouhá. Do Českých Budějovic se tak těším maximálně. Už se nemůžu dočkat, až budeme opět hrát ostré zápasy. Zápas očekávám náročný, ale je to ideální prostředí pro dobrý fotbal. Je tam hezký stadion, dobré hřiště. Pevně věřím, že to bude koukatelný zápas. Od soupeře čekám, že bude hrát agresivně. Určitě nebudou nikam zalézat, ale naopak nás napadat,“ tuší rychlonohý záložník.

Náš nedělní soupeř prodělal v létě značné změny v kádru, podle Jindřicha Trpišovského ale odchody dobře nahradil a bude stejně jako vloni konkurenceschopný. „Českým Budějovicím odešli Sivok, Schranz, Havelka nebo Kuhlánek. Udělali ale zajímavé posily do ofenzívy. Viděl jsem pár jejich utkání. Vepředu mají několik velmi rychlých a pohyblivých hráčů, jsou pracovití. Osa týmu drží už od 2. ligy a celkově ten tým vypadá velmi dobře. Vloni přední celky trápili a teď budou ještě dál. Zápas chceme ale za každou cenu zvládnout. Vstup do ligy je extrémně důležitý,“ uvědomuje si.

Lukáš Provod prostředí na jihu Čech velmi dobře zná. Na podzim minulého roku ještě v dresu Českých Budějovic dokonce nastoupil proti Slavii. „Ještě jsem v Českých Budějovicích jako soupeř nehrál, a tak se tam těším i kvůli tomu. Doufám, že podáme dobrý výkon, vyhrajeme a přivezeme zpět do Prahy tři body,“ jde do zápasu s jasným cílem.

Herní soustředění přerušil jeden pozitivní výsledek testování na COVID-19, podle trenéra na tom ale sešívaní nejsou hůře než například vloni. „Kondičně, co se týče absolvovaných objemů, jsme na tom velmi dobře. Co nám ještě trochu chybí, je dynamika. Je to ale podobné jako vloni v létě. Budeme se rozbíhat postupně. Pauza nám přípravu trochu rozhodila, ale my jsme všichni dostatečně zkušení na to, abychom si s touto situací poradili.“

Utkání 1. kola odvysílá v přímém přenosu O2 TV Sport. Studio startuje v 16:00.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články