V neděli od 17:00 doma proti Teplicím | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:00 doma proti Teplicím

V neděli od 17:00 nastoupí sešívaní v Sinobo Stadium v rámci 16. kola FORTUNA:LIGY proti Teplicím.

„Očekávám tuhý odpor soupeře, i když před týdnem se jim nedařilo a prohráli doma s Budějovicemi. Předtím ale měli šnůru, kdy bodovali a hráli velice dobře. V zápase proti nám se budou chtít svým výkonem a vzdorem chytit, takže nesmíme nic podcenit. Čekám z jejich strany dobrou defenzivu, mají v týmu spoustu zkušených hráčů, dokázali v této sezoně bodovat v několika těžkých zápasech. Budou si chtít zápas užít, je to pro ně takový vrchol sezony. My musíme být ostražití a hrát stejně, jako každý zápas doma,“ říká před nedělním střetnutím trenér Jindřich Trpišovský.

Podobné očekávání má i záložník Lukáš Provod. „Nemyslíme si, že to bude jednoduché utkání, protože to je po Barceloně, se kterou jsme hráli v úterý. Jinak to bude zápas jako každý jiný, doufám, že přijde co nejvíce lidí a zápas zvládneme za tři body.“

Sešívaní se v této sezoně utkají s Teplicemi už podruhé, první zápas na hřišti Severočechů skončil vysokým vítězstvím Slavie. „Trochu budeme z toho vzájemného utkání vycházet, teď nás ale čeká jiný zápas, došlo u nich k určitým personálním změnám a v poslední době také hrají v odlišném rozestavení se třemi stopery. První zápas proti nám hráli ve formaci 4-5-1, možná to ale tentokrát zase změní. Naše domácí utkání navíc probíhají trochu jinak než venkovní, takže více se budeme soustředit na zápasy, které hrály Teplice nedávno. Určité věci si ale samozřejmě budeme brát z toho vzájemného duelu,“ přibližuje kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

„Myslím si, že se budeme koukat na jejich minulé zápasy, které hráli teď. My jsme se s nimi utkali před delší dobou, nezlobil bych se ale, kdyby nedělní zápas skončil podobným výsledkem,“ souhlasí i obránce Tomáš Holeš.

V poslední době žene sešívané v domácích zápasech pravidelně zaplněný stadion, na utkání s Ostravou dorazilo do Sinobo Stadium přes osmnáct tisíc fanoušků. „Moc se všichni těšíme, pořád si říkáme, že je neuvěřitelné, kolik diváků chodí na ligové zápasy, i v součtu toho, že hrajeme Evropu. Strašně si toho vážíme, a i proto jsme se například s Baníkem snažili hrát do poslední minuty naplno, přestože nás čekal úterní zápas v Barceloně. Hrozně si toho vážíme, chceme udělat vše proto, abychom se odvděčili lidem za to, že si najdou čas a přijdou. Chceme samozřejmě v takové atmosféře hrát co nejčastěji a chceme také, aby lidé odcházeli ze stadionu spokojení. Výsledek jako takový nezaručíme, zaručit ale můžeme naše nasazení a výkon a odvděčit se lidem za to, že se na nás přijdou podívat,“ říká trenér Slavie.

Návštěvy na domácích zápasech si pochvaluje i Lukáš Provod. „Jsou tady nejlepší fanoušci v republice, chodí plný stadion, čehož si vážíme. Doufáme, že předvedeme dobrý výkon a budeme diváky bavit,“ má jasno mladý záložník.

Pro nedělní zápas bude mít Jindřich Trpišovský kromě dlouhodobě zraněného Davida Hovorky k dispozici všechny hráče. „Nejsme pokopaní, naštěstí nehrozí, že by některý hráč měl problém po nějakém střetu. Vrcholí nám ale šňůra sedmi zápasů v jednadvaceti dnech, takže ještě v pátek byli kluci hodně unavení. Hrajeme však až v neděli a doufáme, že tou dobou už budou všichni v pořádku. Uvidíme ale na dopoledním předzápasovém rozcvičení, kdyby někdo jevil nějaké známky únavy a nemohl podat stoprocentní výkon, zvážíme to,“ uzavírá kouč sešívaných.

Utkání proti Teplicím se odehraje v Sinobo Stadium v neděli od 17:00, přímý přenos můžete sledovat na O2 TV Sport.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články