V neděli od 17:00 ve Zlíně | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:00 ve Zlíně

Jen pár dní po utkání s Chelsea čeká slávisty v rámci 29. kola FORTUNA:LIGY zápas ve Zlíně. Poslední venkovní duel základní části se odehraje v neděli v 17:00.

„Pojedeme tam s tím, abychom získali tři body, které potřebujeme. Musíme se přeorientovat a uvědomit si, že evropská jízda skončila. V neděli nás čeká venkovní výjezd a máme dva dny na to, abychom se dali dohromady. Jedeme určitě pro tři body, pro vítězství a chceme samozřejmě v rámci možností podat i co možná nejlepší výkon,“ měl jasný cíl před utkáním Jindřich Trpišovský.

Zlín na jaře prohrál už sedm ligových utkání, trenér i přes to nabádá k obezřetnosti. 

„Oni mají teď sérii, kdy se jim nedaří. Spoustu zápasů prohráli, nebodovali a dlouho nedali gól. Na druhou stranu je to pro Zlín zápas, při kterém se můžou chytit. Nikdo od nich nic nečeká. My jsme teď hráli na Chelsea, takže sice se Zlínu teď nedaří, ale na to všichni zapomenou, pokud proti nám předvedou perfektní, bojovný výkon, což jistě předvedou, protože se proti nám budou chtít vytáhnout. Na jejich série a to, jak se jim daří, bych vůbec nekoukal. Tenhle zápas bude úplně jiný. Pro ně je něco jiného hrát doma se Slavií než například odehrát zápas v Karviné. Oni nemají co ztratit a na to si musíme dát samozřejmě pozor," varoval před zlínským soupeřem. 

Slavie si v posledních týdnech rozhodně na nedostatek zápasů nemohla stěžovat, podle Jindřicha Trpišovského se ale tým s velkými ambicemi musí s tímto náporem vypořádat. 

„Je zde samozřejmě únava, ale nyní jsme hráli s Chelsea, která má ještě více zápasů. Kluby, které hrají o velké trofeje, mají náročný program a musí ho zvládat. My chceme být v Česku nejlepší a Evropa k tomu patří. Doposud jsme ligové zápasy po Evropě zvládali a chceme na to samozřejmě navázat. Zlín je specifický soupeř ve specifickém prostředí. Mně osobně se tam příliš nedařilo. Na druhou stranu Slavia tam poslední dobou hrála velice dobře. Očekáváme tuhý boj. Domácí budou hodně běhat a pouštět se do soubojů. Budou chtít zápas rozkouskovat a nepustit nás do naší nátlakové hry, takže na to všechno se budeme připravovat. My potřebujeme po poslední remíze prostě nutně zvítězit,“ byl si vědom trenér.

O sestavě, se kterou se sešívaní v neděli proti Zlínu představí, však jasno zatím nemá. 

„Momentálně je to asi největší oříšek. Každý zápas je pro nás náročný. V tuhle chvíli už víme, že s námi bohužel tři hráči neodcestují. Je to Michal Frydrych, který nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám a další dva hráči ze zdravotních důvodů. O jednom dalším hráči se rozhodne až těsně před zápasem. Musím říct, že na některých hráčích, kteří odehráli oba zápasy proti Chelsea i derby proti Spartě, je únava hodně znát. Oni by i proti Zlínu odehráli 90 minut, naběhali by 11 kilometrů, ale neměli by tu potřebnou dynamiku a zrychlení, což je něco, co my ke svému fotbalu potřebujeme. Na Lukáši Masopustovi, který do toho dal všechno, bylo například vidět, že nebyl schopen znovu zopakovat ten běžecký výkon. Ve středu nás čeká další derby a semifinále v poháru pro nás představuje další důležitý zápas. Musíme vzít v potaz všechny faktory. Musíme se podívat na to, v jakém jsou hráči stavu. Někdo únavu snáší lépe, někdo zase hůře. Definitivní rozhodnutí padne až v neděli dopoledne před zápasem podle zdravotního stavu hráčů a podle toho, jak se budou cítit. Máme samozřejmě nějakou představu, jak bychom chtěli hrát, ale k nějakým změnám dojde,“ přiblížil trenér klíč k výběru sestavy.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále Al Abtal domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články