V neděli od 17:00 venku proti Jablonci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:00 venku proti Jablonci

Poslední venkovní zápas základní části je tu. Slávisté po vyřazení z Konferenční ligy vyrazí v neděli do Jablonce.

Slávisty čeká předposlední kolo základní části FORTUNA:LIGY. V neděli nastoupí v Jablonci, dvanáctý tým tabulky na domácím hřišti obral o body Plzeň i pražského rivala z Letné.
„V domácím prostředí je to velmi nebezpečný soupeř, mají velice zkušené hráče. Doma jsou hodně bojovní a silní ve standardních situacích, což bylo viděl v zápasech proti týmům z popředí tabulky. Velice nepříjemný soupeř,“ nečeká nic lehkého trenér Jindřich Trpišovský.
„Hrát venku je vždycky těžké, obzvlášť v Jablonci. Samozřejmě tam jedeme vyhrát, teď už si nemůžeme dovolit ztratit vedení v tabulce. Bude to náročné utkání, ale půjdeme si za výhrou,“ nepochybuje krajní obránce Oscar Dorley.

Pozornost sešívaných se upírá už jen na domácí soutěž. Ve čtvrtek skončila výjimečná jízda premiérovým ročníkem Evropské konferenční ligy. Slávisté podlehli v odvetě čtvrtfinále před 19 370 fanoušky Feyenoordu 1:3.
„Vzpomínat budeme určitě v pozitivním duchu, dostali jsme se až do čtvrtfinále a potkali skvělé týmy. Budeme mít určitě v paměti i odvetu s Feyenoordem, protože byla opravdu skvělá atmosféra. Mrzí nás, že nás nepovedený poločas stál postup, ale ukázali jsme sílu týmu,“ říká trenér sešívaných
„Byla to skvělá zkušenost. Poprvé v nové soutěži jsme se dostali do čtvrtfinále. Za tým bych chtěl poděkovat všem fanouškům, byl to těžký zápas a cítili jsme vaši podporu. Není jednoduché prohrát, ale chci vám poděkovat, že jste vždycky s námi a neustále nás podporujete. Díky,“ děkuje liberijský reprezentant Oscar Dorley.

Severočeši na domácím hřišti v letošní sezoně padli ze 14 utkání jen třikrát. Slávisté navíc musí počítat s náročným terénem.
„Musíme se s tím vyrovnat, je to součást ligy. Máme s tím zkušenost z Liberce, bude to podobné, ale musíme se víc soustředit na to, aby to neovlivnilo náš výkon. Standardní situace a osobní souboje budou hodně důležité. Musíme se s tím vypořádat lépe než v Liberci,“ vysvětluje trenér Trpišovský.
„Všichni víme, že mají problémy s hřištěm. Očekáváme složitý zápas, protože na takovém hřišti nemůžete hrát normálně. Bude to velmi těžké. Jak už jsem říkal, i když situace není úplně nejlepší, jedeme tam pro vítězství, dáme tomu všechno,“ burcuje před duelem na Střelnici Oscar.

Sešívaní budou moci v Jablonci počítat s výraznou podporou fanoušků. Jablonec poskytl slávistickým příznivcům 1500 míst, celou jižní tribunu stadionu Střelnice.
„Musíme poděkovat Jablonci, že nám to umožnil. Stejně důležití je, že nás lidi přijedou podpořit, což pro nás po čtvrtku, kdy byla neskutečná atmosféra, bude hodně důležité. Stálo nás hodně úsilí dostat se na první místo a tenhle zápas bude i klíč k postavení do nadstavby. Víme, jak náročný zápas nás čeká, budeme strašně vděční za každého, kdo nás přijede podpořit,“ těší se na fanoušky trenér Jindřich Trpišovský.

Zápas v Jablonci začíná v neděli v 17:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na sever Čech naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, vyrazte nás podpořit!

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články