V neděli od 17:30 doma proti Baníku | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:30 doma proti Baníku

Po čtvrteční remíze v Seville čeká Slavii další těžké utkání, v neděli v SINOBO STADIUM vyzve ostravský Baník.

„Je třeba si uvědomit, že sice jsme v poločase dvojzápasu se Sevillou, proti Baníku nás ale čeká neméně klíčový zápas, pro ligu neskutečně důležitý. Přijede tým, který je v popředí tabulky a se kterým jsme na podzim prohráli. Musíme udělat vše pro to, abychom se všichni od trenérů, přes hráče, až po vedení a fanoušky zkoncentrovali na nedělní utkání, které je stejně důležité jako to, které jsme odehráli v Seville,” říká trenér Jindřich Trpišovský před utkáním s Baníkem Ostrava.

Podle záložníka Lukáše Masopusta nebude pro hráče obtížné přepnout z Evropské ligy zpět na domácí soutěž. „Podle mě to moc těžké není, protože v sobotu už nás zase čeká předzápasový trénink, v neděli hrajeme. Není čas na nějaké slavení, jedeme dál,” má jasno sešívaný křídelník.

Slávisté budou chtít v SINOBO STADIUM odčinit podzimní porážku na půdě soupeře. „V Ostravě jsme prohráli 2:1, z mého pohledu se jednalo o největší kaňku našeho podzimu. Baník není jednoduchý soupeř, je to soubojové mužstvo, velice důrazné. Má vysoké hráče, zkušené, hraje za ně šest nebo sedm hráčů okolo třiceti let jako Martin Fillo, Jiří Fleišman, nebo Milan Baroš. Všechno zkušení hráči. Velice dobře brání, hrají zápasy na nulu vzadu a rychlé brejky, nečeká nás zkrátka nic jednoduchého. Baník je tým z nejlepší pětky, který se na zápas s námi chystá celý týden a chce odčinit nevydařené utkání se Zlínem z minulého týdne. My máme méně než dva dny na to, abychom se na něj přichystali,” přibližuje Jindřich Trpišovský.

Jasno o obtížnosti duelu s ostravským celkem má i Lukáš Masopust. „Baník je známý tím, že zápasy s ním jsou hodně silové, tvrdé. Očekávám, že to bude spíš boj než fotbal. Věřím, že bude skvělá atmosféra a že ukážeme fanouškům to, co chtějí.”

K dispozici pro nedělní zápas sešívaným nebude zraněný Petr Ševčík, ani dlouhodobí marodi Jakub Hromada a Stanislav Tecl. „Petr Ševčík se lepší, bohužel se u něho objevila trhlina v oblasti třísel. První předpoklad absence byl 5-6 týdnů, momentálně to ale vypadá, že se jeho návrat podaří o něco uspíšit. Do reprezentační pauzy je každopádně mimo hru. Zbytek kádru je relativně v pořádku, hráči, kteří ve čtvrtek nehráli, normálně trénují, zbytek regeneruje. Nikdo není ve stavu, že by v neděli nemohl vyběhnout na hřiště, někteří hráči jsou ale vymačkaní jako citrón. V Seville tým dohrával na hranici sil, někteří měli v 90. minutě problém přeběhnout hřiště,” říká sešívaný trenér a připouští, že v utkání s Baníkem proběhnou určité změny v sestavě. „Vzhledem k tomu, že nás v neděli čeká soupeř, který týden odpočíval a je na zápas nachystaný, budeme na to muset reagovat. Je pravděpodobné, že dostanou příležitost hráči, kteří nebyli v minulých utkáních tolik vytížení. Nějaký zásah do sestavy určitě bude. Myslím si, že je důležitější, aby v sestavě byli hráči, kteří mají energii a drajv, i když jsou třeba nesehraní, než abychom trápili na hřišti hráče, kteří jsou absolutně vyčerpaní. Ve čtvrtek nás totiž opět čeká zápas, ve kterém musíme jít na krev, abychom se Seville vyrovnali,” ví Jindřich Trpišovský.

Před nadcházejícím duelem, jehož výkop je naplánován na neděli v 17:30, má trenér vzkaz i pro sešívané příznivce. „Měl bych na fanoušky první prosbu za tu dobu, co jsem tady, a to, aby jich přišlo co nejvíce. Všichni mají v hlavě dvojzápas se Sevillou, my se ale potřebujeme vymáčknout na nedělní zápas. Určitě nastoupí někteří kluci, kteří hráli ve čtvrtek a budou toho mít plné zuby. Baník je top tým a my potřebujeme tři body. Proto věřím, že lidí přijde co nejvíce a budou fandit, protože to pro nás bude extrémně důležité. Baník bude hrát o život, o první šestku a určitě jej přijede podpořit hodně fanoušků. Přál bych si, aby kluci na hřišti měli stejnou podporu, jakou budou mít ve čtvrtek proti Seville,” uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články