V neděli od 18:00 doma proti Spartě | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 doma proti Spartě

Po čtvrtečním utkání s Chelsea čeká slávisty další náročný zápas, v 291. derby vyzvou v Sinobo Stadium Spartu.

„Na derby se hodně těším, všichni mi tady vypráví o tom, jak velký zápas to je. Jedná se o historicky největší utkání a my jako trenéři jsme jej už zažili dvakrát venku. Moc se těšíme, že ho nyní zažijeme v domácím prostředí, před našimi fanoušky. Když jsem na derby chodil jako divák, věděl jsem, že jde o specifický zápas s jedinečnou atmosférou a opravdu moc se na něj těším,” říká trenér Jindřich Trpišovský.

Na nedělní utkání se samozřejmě těší nejen trenéři, ale i hráči. „Těšíme se moc, každý se vždy těší na derby. Pro všechny je to svátek fotbalu, bude vyprodáno, atmosféra bude fantastická. Bude to pro nás opět důležitý zápas,” ví záložník Josef Hušbauer, který může srovnat počet ligových startů za Slavii a Spartu. „Je to takové zajímavé, že to srovnám zrovna v derby a budu mít 97 ligových startů za oba kluby. Těším se na to,” usmívá se sešívaná desítka.

Z duelu proti odvěkému rivalovi z druhého břehu nebere stoper Simon Deli nic jiného než vítězství. „Musíme jej vyhrát pro naše fanoušky. Po čtvrtečním zápase pro ně musíme udělat něco dobrého a vyhrát je cesta, jak je udělat hrdé. Doufám, že to zvládneme,” říká urostlý reprezentant Pobřeží slonoviny, který v zápase proti Chelsea poprvé v soutěžním zápase Slavie navlékl kapitánskou pásku. „Je to pro mě od Slavie opravdu velká čest. Cítím se velice hrdý a šťastný, že jsem mohl být kapitánem. Dodalo mi to více sebevědomí a síly hrát dobře. Budu si to pamatovat, protože být kapitánem takového klubu je skvělé,” má radost sešívaná devatenáctka.

Letenští mají na rozdíl od podzimní části ligy dobrou formu a nikdo tak nečeká lehké utkání. „Až na utkání v Boleslavi všechny zápasy zvládli, dostávají méně gólů než na podzim. Celkově působí hodně kompaktně, je vidět, že si více věří. Atmosféra se u nich trochu zklidnila. Každé derby je těžké, ať do něj jdou týmy v jakémkoliv rozpoložení, vše se v zápase maže. Rozhodující je mentální síla týmu, klíčový je také průběh úvodu utkání. Čeká nás další těžký duel a věřím, že vyprodaný stadion nás požene k dobrému výkonu a dobrému začátku, který bude nesmírně důležitý,” doufá trenér Jindřich Trpišovský.

Díky dvěma důležitým duelům je v kabině Slavie celý týden cítit napětí. „Chelsea i Spartu vnímáme jako takový dvojblok, víme, co to je za zápasy. Některé hráče jsme už od začátku týdne připravovali na to, že nenastoupí v základní sestavě proti Chelsea, ale budou hrát v derby,” říká sešívaný kouč o atmosféře v týmu a ujišťuje, že čtvrteční smolná prohra tým nepoznamená. „Všichni jsme zklamaní z výsledku, řekli jsme si ale, že už je to pryč. Máme ještě odvetu na to, abychom prohru s Chelsea napravili, teď se ale musíme koncentrovat na zápas se Spartou. Víme, jak důležité utkání nás čeká,” přibližuje slávistický stratég.

Síly sparťanského kádru si je vědom i Josef Hušbauer. „Hrajeme o titul a každý zápas potřebujeme zvládnout. Víme, že nás nyní čeká těžký soupeř, jsou na třetím místě, takže nás nečeká nic lehkého. Sparta je silná na míči, nebude to, jako když přijede Dukla, nebo Příbram. Myslím si, že budou chtít hrát fotbal stejně jako my a bude to vyrovnaný zápas,” říká produktivní záložník Slavie, který se těší na tradičně skvělé fanoušky v Sinobo Stadium. „Atmosféra na derby je vždy výborná a když hrajete doma, povzbudí vás to ještě více.”

Na kulisu nedělního utkání se těší i defenzivní jistota v obranných řad sešívaných Simon Deli. „Proti Spartě určitě bude velmi dobrá atmosféra. Těšíme se na to, těšíme se na fanoušky a kvůli nim do toho dáme vše,” ujišťuje spolehlivý stoper. „Sparta má dobrý tým a individuality, ale to mě nezajímá. My máme také dobrý kádr, jsme jako rodina, táhneme za jeden provaz. Bude to dobrý zápas, ale musíme ho vyhrát,” burcuje sešívaná opora.

Dobrou zprávou před derby je, že kromě dlouhodobě zraněných Jakuba Hromady a Stanislava Tecla by sešívaným měli být pro nedělní zápas k dispozici všichni hráči. „Doufám, že nikdo chybět nebude. Jediné, co mě trochu straší, je, že několik hráčů má nějaký kašel. Doufám, že nám to do mužstva nezasáhne a že se hráči dají dohromady,” uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články