V neděli od 18:00 doma s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 doma s Jabloncem

Sešívaní odehrají v neděli od 18:00 utkání doma s Jablonce. Zápas vyhlížejí trenér Jindřich Trpišovský, Tomáš Holeš a Lukáš Masopust.

 Reprezentační přestávka je u konce, slávisté se vrací na ligové trávníky. V neděli do Edenu přijede Jablonec. Dvanáctý tým tabulky stejně jako sešívaní bojuje kromě domácí soutěže a MOL Cupu také v základní skupině Evropské konferenční ligy.

„Je to tým, který je velice silný, což je vidět právě v těch evropských zápasech, třeba jak jednoznačně přešli přes Žilinu. Nejenom výsledkově, ale i herně. Mají velice dobré hráče, kteří jsou tam dlouho pohromadě. V létě to mužstvo dobře doplnili. Paradoxně ale hrají tuhle sezonu mnohem líp těžší zápasy proti favoritům,“ říká o soupeři Jindřich Trpišovský.

„Nemají moc široký kádr, hrají to většinou v jedné sestavě a pak je na nich znát únava. Sledoval jsem jejich zápasy hlavně v Konferenční lize, kde hráli velice dobře. Kdyby měli trochu víc štěstí, mohli mít víc bodů, takže tam jim to jde, ale pak se to trochu odráží na lize, kde jim to tolik nejde,“ myslí si Tomáš Holeš.

Dvoutýdenní volno využili svěřenci Jindřicha Trpišovského k tréninku, doléčení zranění i hokejovému utkání mezi realizačním týmem a hráči. „Někteří kluci to hrají skvěle. Do branky jsem šel z toho důvodu, že nedosahuju úrovně, co hráči. Neumím si představit, že bych tam bránil, pro mě je jednodušší zabrat nejvíc místa v brance. Je to příjemné zpestření, takový doplněk k tréninkům, protože to bruslení je trošku jiný pohyb,“ komentuje netradiční hokejový trénink šéf střídačky sešívaných.

Domácí výhra nad Plzní znamenala prodloužení domácí neporazitelnosti na 56 zápasů v řadě. Posledním týmem, který v Edenu získal tři body, byl v červenci 2018 právě Jablonec. Jednu branku Severočechů tehdy zařídil i Tomáš Holeš, v sestavě soupeře byl i Lukáš Masopust, který jednou asistoval.

„Pamatuju si to poměrně přesně. Bylo to po zápase v Kyjevě, kde jsme hráli ve čtvrtek večer a cestovali jsme po zápase, což od té doby neděláme. Vrátili jsme se v pátek někdy ve čtyři nebo v pět ráno. V neděli jsme tady hráli s Jabloncem, kde myslím nastoupilo asi čtyři nebo pět hráčů, kteří jsou dneska tady. Lukáš Masopust, Tomáš Holeš... Ten zápas tehdy vyhrál zaslouženě Jablonec. Byla to taková zkušenost ohledně návratů v Evropě, myslím, že to byl první zápas ve Slavii v lize po evropském poháru,“ vzpomíná trenér Trpišovský.

„To jsem tady hrál naposledy, když tady Jablonec vyhrál. Šňůra neporazitelnosti je zatím jen takové číslo, ale uvidíme, třeba se to jednou časem ocení. Teď jedeme zápas od zápasu,“ říká Lukáš Masopust. „S Jabloncem jsme tady vždycky hráli dobré zápasy, dařilo se mi tu i střelecky. Dobře si na to pamatuju, takže doufám, že tuhle sérii budeme dál držet a Jablonec tady porazíme,“ říká Tomáš Holeš.

Pozitivem reprezentační přestávky byl fakt, že žádný ze slávistů si ze srazu národního týmu nepřivezl zranění. Hlavního trenéra těší i zlepšující se stav Petra Ševčíka.

„Nikdo nepřijel zraněný, kluci přijeli v dobrém stavu. Hráli se taky dva zápasy a ne tři, což je podstatný rozdíl ohledně cestování a vytížení hráčů. Takže se vrátili v dobrém stavu, nikdo se nevrátil s problémem. Tomáš Holeš a spol mohli urazit určité tréninkové manko a dohnat ten deficit po zraněních. Je výrazné zlepšení u Petra Ševčíka, uvidíme, jestli už to bude na neděli, to je tak padesát na padesát. Je tam předpoklad, že by mohl stihnout Feyenoord,“ doufá Jindřich Trpišovský.

Utkání proti Jablonci začíná v Edenu v neděli v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další zajímavé informace nejen o koupi vstupenek naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články