V neděli od 18:00 na hřišti Baníku Ostrava | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 na hřišti Baníku Ostrava

V rámci 6. kola FORTUNA:LIGY odcestují sešívaní do Ostravy, kde se v neděli od 18:00 utkají s místním Baníkem.

Sešívaní v neděli od 18:00 odehrají na hřišti Baníku Ostrava utkání 6. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se střetnou dva týmy ne zcela v ideálním rozpoložení. Baník Ostrava má po 5 kolech pouhých 5 bodů, Slavia se naopak musí rychle oklepat z vyřazení v play off Ligy mistrů.

S tím, že bude zápas ve Vítkovicích především o tom, který z týmů si s aktuální situací lépe poradí, souhlasí asistent trenéra Jaroslav Köstl. „Naše trenérská práce je z velké části o psychologickém působení na tým a zápas s Ostravou bude určitě o tom, kdo se se svou současnou situací lépe vypořádá. Věřím, že na to máme dobré nástroje. V kabině i při losu bylo cítit zklamání, ale zároveň už i daleko větší soustředění. Už je to za námi. To, co se stalo v Dánsku, je historie. Hledíme na Ostravu,“ říká odhodlaně.

David Hovorka, který v Dánsku nechyběl v základní sestavě předpokládá, že bude zápas podobný těm nedávným, které Slavia v Ostravě odehrála. „Očekávám stejný zápas jako vždy, když hrajeme v Ostravě. Je to vždy bojovné utkání. Teď sice Ostrava není v komfortní situaci při pohledu na tabulku, ale to ani my po vyřazení z play off. Bude to pro oba velmi důležitý zápas, který my musíme zvládnout,“ uvědomuje si.

Lukáš Provod, který mezi utkáním v Dánsku a v Ostravě obdržel svou druhou pozvánku do reprezentačního áčka, předpovídá dobře nachystaného a namotivovaného soupeře. „V Ostravě je to vždy náročné. Jedná se o soupeře, který se na nás vždy dobře připraví. Pro hráče Baníku je to podle mě specifický zápas, protože se na nás připraví vždy velmi dobře, i když se jim třeba tolik nedaří. Bude to velká zkouška,“ předpovídá rychlonohý křídelník.

Sešívaní odehráli na jaře v Ostravě hned dvě utkání, asistent trenéra Jaroslav Köstl má ale jasno v tom, které utkání by mělo posloužit jako vzor pro nedělní výkon. „Z jarních utkání, které jsme hráli v Ostravě, budeme chtít určitě napodobit výkon z toho druhého z nadstavby, kdy se projevila naše fotbalová kvalita. Tak se chceme prezentovat, nechceme žádnou válku. Ta nám nesvědčí.“

Z jarních duelů bude chtít vycházet i Lukáš Provod. „Zápasy s Ostravou jsou vždy velmi podobné, takže budeme vycházet z jarních duelů. Hráči Baníku jsou vždy dobře připravení, nahecovaní. Musíme se ale soustředit na sebe a hrát především svoji hru. Jedině tak zápas zvládneme,“ naznačuje jak na Ostravu.

Jak jsou na tom sešívaní po náročném play off s marodkou? „Máme dva hráče, kteří si z Dánska odvezli zranění, které není úplně vážné, ale i tak jsou nyní v péči fyzioterapeutů. Jejich start je nejistý. Zbytek týmu je v pořádku. Nad sestavou jsme už přemýšleli cestou z Dánska, po tréninku si to s trenéry potvrdíme,“ prozradil na závěr Jaroslav Köstl.

Preview před Ostravou je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články