V neděli od 18:00 poslední zápas roku v Ostravě | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 poslední zápas roku v Ostravě

​Směr Ostrava, směr poslední ligový zápas v roce 2021. Slávisté v neděli uzavřou podzimní část FORTUNA:LIGY soubojem s Baníkem Ostrava.

Proti pátému týmu tabulky budou chtít navázat na první vzájemný duel, který na konci července v Edenu skončil výhrou sešívaných 4:0.

„Zápasy s Baníkem jsou vždycky těžké. Dlouhodobě je rozdíl hrát doma a v Ostravě. Kdybychom podali výkon jako doma, tak by to bylo skvělé,“ věří trenér Jindřich Trpišovský.

„Vzpomíná se na to hezky. Doma před fanoušky jsme předvedli skvělý výkon a vyhráli jsme 4:0. Budeme chtít navázat na tenhle výkon a výsledek. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Myslím si, že to bude nejtěžší zápas podzimu. Je to výjezd do Ostravy, kde je horká půda. K utkání přistupujeme zodpovědně a budeme chtít zvítězit,“ říká autor sedmi ligových branek Ondřej Lingr, který se trefil i v domácím zápase s Baníkem.

V loňském ročníku slávisté uzavírali podzimní část netradičně až 23. prosince v Plzni. Viktorii tehdy srazil jediným gólem Nicolae Stanciu.

„Jako divák bych byl rád, že se ještě 23. prosince můžu dívat na fotbal. Tehdy to byl extrém pro nás pro všechny, spousta kluků potom jede domů i do cizích zemí. Je to potom složitější, každý chce být s rodinou. Takhle čtyři dny před Štědrým dnem je to ideální,“ vysvětluje Jindřich Trpišovský.

„Je to rozdíl čtyři dny, je to o něco lepší. Asi bych byl rád, kdybychom skončili dřív, ale nedá se na to vymlouvat. Musíme být vždycky připravení na každý zápas stejně,“ má jasno Ondřej Lingr.

Baník je s 38 trefami třetím nejlépe střílecím celkem v soutěži. Slovenský reprezentant Ladislav Almási sám skóroval šestkrát a další dvě branky připravil.

„Je tam víc skvělý hráčů – Kuzmanovič, Azevedo, Sor. Buchta hraje dobře. Obránci Svozil a Lischka jsou silní při standardkách. Jsou silní při útočných standardkách, z centrů, brejků i postupných útoků. Umí dobře dostřídat, spoustu gólu jim dali hráči z lavičky. Góly dávají, protože mají dobré individuality a jsou nebezpeční ze všech herních složek ofenzivy. Doma jsou silní,“ nečeká nic lehkého trenér sešívaných.

„Stoprocentně jsou nebezpeční dopředu, to ukazují každý zápas, kdy jsou nebezpeční. Mají hráče, kteří umí dát centr do vápna a dva nepříjemné útočníky. Musíme k tomu přistoupit zodpovědně, nečeká nás vůbec nic jednoduchého. Baník bojuje a má formu, bude to těžký zápas, který musíme zvládnout,“ pevně věří Ondřej Lingr.

Středeční postup proti Zlínu do čtvrtfinále MOL Cupu zařídila kombinovaná sestava. Některé opory tak mohly doléčit své šrámy.

„Zápas se Zlínem byl třetí během šesti dnů. Do toho jsme z Berlína cestovali přes noc. Nakumulovalo se to, zápasy byly vidět v metráži. Zápasy v Berlíně i doma proti Boleslavi byly hodně náročné. Kluci z obrany, kteří absolvovali všechny ty zápasy, byli hodně unavení. Pro nás to byl dobrý bonus, že si někteří hráči odpočinuli. Čeká nás přejezd do Ostravy a další těžký zápas. Je dobře, že jsme je mohli pošetřit,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání proti Baníku Ostrava začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další zajímavé informace naleznete už teď na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články