V neděli od 18:00 v Edenu proti Plzni | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:00 v Edenu proti Plzni

Šlágr kola a možná i celého podzimu je tu, slávisté v neděli od 18:00 vyzvou v Edenu aktuálního lídra ligové tabulky Viktorii Plzeň.

Slávisty v neděli čeká domácí zápas podzimu. Do Eden zavítá Viktoria Plzeň, která aktuálně vede ligovou tabulku.

„Těšíme se hodně, protože je to velký zápas s lídrem tabulky. Má být hezké počasí, při zápasech tu byl vždycky skvělá atmosféra. Já se hodně těším na zápas, na atmosféru i na výkon našeho týmu,“ vyhlíží souboj s vedoucím týmem FORTUNA:LIGY trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se moc, bude to o to vyhecovanější, že jsme pod nimi v tabulce. Určitě se budeme dotáhnout na rozdíl jediného bodu,“ věří Petr Ševčík.

Slávisté ve středu porazili Olomouc 1:0 díky trefě Petera Olayinky, první čisté konto v brance sešívaných udržel Aleš Mandous. Petr Ševčík jako kapitán dovedl slávisty k prvnímu čistému kontu po 12 zápasech.

„Byli tam velice dobré individuální výkony. Nebyl to ideální výkon, ale směrem do defenzivy zahráli výborně třeba brankář, Taras nebo Aiham. Samozřejmě jsme mohli být přesvědčivější ohledně výstavby hry a proměňování šancí, kdybych šance proměnili, tak bychom byli klidnější. Řešení některých situací a návraty týmu pod míč i obranné situace řešili kluci z 99 procent správně, i když nebyli v jednoduché pozici. To samozřejmě byla pro nás dobrá zpráva, ale je to jeden zápas, v minulých zápasech jsme v defenzivě hodně chybovali, nechci, aby to vyznělo, že jsme z toho úplně nadšení. Šlo o rozhodování se v situacích, ve kterých jsme předtím dělali chyby,“ hodnotí minulé utkání trenér sešívaných.

„Vždycky je dobré nedostat gól, ale spíš nás mrzí koncovka, měli jsme dát víc gólů. Musíme na tom zapracovat,“ mrzí zahozené šance Petra Ševčíka.

Plzeň z dvanácti zápasů zvítězila jedenáctkrát z toho hned osmkrát o gól. Obdržela jen osm branek. Ofenzivu táhne Jean-David Beauguel, který se trefil osmkrát a je nejlepším střelcem soutěže.

„Je to hodně podobný tým jako v minulých sezonách, není tam moc velká obměna. Odešel Brabec a Ba Loua, vrátil se jim Sýkora. Páteř týmu je tam hrozně dlouho – Řezník, Hejda, Kalvach, Kopic a další. Je to hodně sehraný tým, někteří hráči tam jsou už hodně sezon. Je tam vidět sehranost, vyspělost a zkušenost. Opírají se o dobré mentální rozpoložení, je vidět, že jsou v pohodě. Je tam hodně vítězných typů a daří se jim zvládat zápasy, protože nedostávají moc gólů a vždycky nějakou branku dají, díky velice produktivnímu Beauguelovi. Málokdy dostávají góly,“ nečeká nic lehkého Jindřich Trpišovský.

„Vidím, že mají o hodně míň zápasů než my. V tom vidím asi tu největší potíž pro nás, protože mají hodně kvalitní kádr a můžou to točit s hráči, kteří nejsou tak unavení jako my. Zápasů je fakt hodně a teď, když máme tolik zranění, se sestava hodně točí. Je to teď složitější pro nás,“ říká Petr Ševčík.

Slávisté se budou v Edenu tradičně opírat o skvělou podporu svých fanoušků.

„Byl jsem nadšený už po zápase s Olomoucí. Bylo to ve středu a byla tu spousta lidí a skvělá kulisa. Klukům to teď fakt pomáhá, protože spousta z nich začíná a nemá ani komplet první sezonu ve Slavii. Je pro ně strašně důležité, aby je lidi podporovali. Když je domácí kulisa, tak ty výkony jsou mnohem lepší než ve venkovních zápasech. To je to, co nám v téhle situaci pomáhá. Kluci cítí, že lidi za nimi stojí a hodně je podporují. To je pro nás důležité. Ve vzájemných zápasech tu byla vždycky skvělá atmosféra a byl to velký bonus pro nás. Týmu teď nejvíc pomáhá důvěra. Fanoušci jsou hnacím motorem, hodně se na neděli těšíme,“ vyhlíží velkou návštěvu Jindřich Trpišovský.

„Podporu cítíme a myslím si, že většina fanoušků vidí, že teď tu podporu budeme potřebovat nejvíc za celý podzim. Byl bych hrozně rád, kdyby byl úplně plný stadion,“ doufá Petr Ševčík.

Po výhře nad Olomoucí trenér prozradil, že na zápas s Plzní už bude k dispozici Laco Takács.

„Laco je v plném tréninku, to pokračuje, je způsobilý být v nominaci a třeba zasáhnout na část utkání. Jsou tam drobné problémy jako třeba Peter Olayinka, který musel odstoupit ze zápasu s Olomoucí. V pátek netrénovali i někteří hráči, kteří dohrávali s problémem, takže uvidíme směrem k neděli. Bohužel asi nikdo z dlouhodobě zraněných zápas nestihne, u jednoho je docela reálná naděje, že bude k dispozici na čtvrteční zápas proti Haifě,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články