V neděli od 18:30 doma proti Bohemians | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 doma proti Bohemians

V neděli od 18:30 hostí Slavia v rámci 13. kola FORTUNA:LIGY Bohemians 1905.

Po jednokolové pauze, kdy sešívaní neodehráli zápas se Zlínem, je čeká v neděli od 18:30 vršovické derby proti Bohemians 1905 v domácím prostředí.

„Určitě to bude náročné utkání. S Bohemkou jsou ty zápasy podobné, soupeř bývá bojovný, soubojový, pracovitý. V zápasech s nimi nepadá moc gólů a máme s nimi poslední ligovou porážku. Je to soupeř, který se proti nám vždycky vytáhne. Dobře brání, soustředí se na defenzivu a má spoustu hráčů, kteří jsou jak v útoku, tak v obraně velice nepříjemní,“ říká před zápasem trenér Jindřich Trpišovský.

„Bohemka je silové mužstvo a hraje od podlahy. Hřiště už nejsou v takovém stavu jako dřív. Bude to náročné, ale doufám, že se s tím dobře popasujeme a vyhrajeme,“ doufá kapitán  Jan Bořil

Bohemians během podzimu podepsali zkušeného útočníka Tomáše Necida. „Necka je skvělý hlavičkář, ale jsou tam i ostatní – mladý Köstlík, Hůlka, Bederka. I na stranách hrají velice rychlí hráči jako Vaníček nebo Jindřišek. Mají hodně vyvážené mužstvo, které je dobré v osobních soubojích a z toho vyplývá hra v pokutových územích. V tom jsou hodně nepříjemní,“ odhaduje trenér průběh zápasu.


„Přišel tam zkušený hráč, je vysoký. Má tam taky Pulkraba, který okolo něj běhá a jsou oba siloví. Bude to těžké, sám jsem na to zvědavý, ale hrajeme doma a nechceme ztratit žádný bod. Chceme vyhrát za každou cenu, ale zároveň víme, že to bude těžké,“ říká k akvizici Tomáše Necida Jan Bořil.

Po vršovickém derby čeká slávisty poslední utkání roku 2020 na hřišti Plzně. „Na konci podzimu pracuje únava, body se lacino ztrácejí a výkonost týmů je hodně proměnlivá. Příští rok začne nová soutěž a všechno začne znova. Teď jsme měli dobrou sérii, kterou musíme potvrdit. Čeká nás zápas doma a pak v Plzni. Těžká utkání během čtyř dnů, ale překonali jsme v poslední době spoustu věcí a zranění. Musíme se pokusit o to, abychom v obou zápasech bodovali naplno a měli klid na zimní přípravu,“ říká k nadcházejícím zápasům trenér Jindřich Trpišovský.

„Motivace je veliká, chceme udržet náskok na čele tabulky. Víme, že oba zápasy budou těžké, ale dáme všechno do toho, abychom získali šest bodů,“ dodává Jan Bořil.

Utkání odvysílá v přímém přenosu  O2 TV Fotbal. Studio startuje už v 18:00.

Preview si můžete poslechnout také ve formě podcastu na SpotifyGoogle Podcast nebo Apple Podcast.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články