V neděli od 18:30 doma proti Liberci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 doma proti Liberci

Nabitý konec podzimu pokračuje! V neděli hostí slávisté v rámci 11. kola FORTUNA:LIGY Liberec.

Téměř ihned po návratu z Německa čeká sešívané  v neděli od 18:30 domácí utkání proti Slovanu Liberec. Po vyhraném 297. derby tak můžou potvrdit dobrou formu z posledních týdnů.

„S Libercem je to vždycky náročný zápas. Je to tým, který má ustálenou výkonnost, hráli dobré zápasy v Evropské lize. Prošli si těžkým obdobím ohledně COVIDU a momentálně mají kompletní kádr. Je to velice dobrý tým do defenzivy, neodstává moc gólů, hrají zodpovědně v bloku a hrozí z brejků. Pokračujeme v sérii těžkých zápasů,“ očekává obtížný zápas trenér Jindřich Trpišovský.

Teď máme v nohách těžký zápas. Bude to náročný zápas. Nevím, jak to je, jestli budeme hrát proti svým kluků, ale Liberec má i tak kvalitní mužstvo. Očekávám obtížný zápas, ale věřím, že to zvládneme,“ doufá brankář Ondřej Kolář

Oba týmy hrály na podzim Evropskou ligu. Liberci zisk sedmi bodů na postup do jara nestačil. „Myslím, že se náročný program podepíše na obou týmech. Liberec bude hrát podobně jako v Evropě, bude hrát ze zahuštěné obrany a bude chtít chodit do brejků. Záleží, jestli by padnul rychlý gól na začátku zápasu. Na obou stranách jsou hodně kvalitní hráči, kteří budou mít velkou motivaci,“ odhaduje trenér průběh zápasu.

„Věřím, že to bude pro diváka super zápas. Věřím, že si s tím poradíme a dotáhneme ho do vítězného konce,“ doufá Ondřej Kolář.

Slávisté prožívají hodně náročný podzim a mnoho hráčů je na marodce. „Teď bychom nejvíc potřebovali, aby se nám vrátili někteří hráči. V Leverkusenu jsme měli k dispozici dvanáct hráčů do pole a z toho někteří nebyli úplně zdraví. Někteří hráči zůstali v Praze a doléčovali zranění, uvidíme, jestli někdo uspíší návrat, nebo půjde do utkání se sebezapřením. Čekají nás těžké zápasy a posledních deset dní. Na některých hráčích je únava vidět. Nejdůležitější bude někdy protočit sestavu, abychom náročný program zvládli,“ hodnotí aktuální stav kádru Jindřich Trpišovský.

„Všichni ví, že toho máme v nohách hodně. Liberec je na tom de facto stejně, jen poslední zápas hrál doma. Bude to vyrovnané, všichni jsme unavení, blíží se půlka sezony, všichni se už těší na konec. Věřím, že my ten konec zvládneme a udržíme si naši pozici,“ věří brankář sešívaných.

„Pokud nepadne rychlý gól, jako se nám povedlo loni v Liberci, tak ty zápasy bývají hodně vyrovnané. Poslední zápas s Libercem byl hodně těsný, vyhráli jsme 1:0. Hráči se navzájem znají, znají styly obou týmů, na obou stranách je velká motivace. Bude to boj, bude to těžký zápas. Rozhodne kvalita v pokutových územích,“ vzpomíná na vzájemné zápasy trenér.

„Všichni vědí, že spousta Liberečáků je ve Slavii a je to i naopak. Bude to zajímavé, všichni se známe. Věřím, že jsme zkušené mužstvo a že si s tím poradíme,“ dodává Ondřej Kolář.

Utkání odvysílá v přímém přenosu O2 TV Sport. Studio startuje už v 18:00.

Preview před Libercem je k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články