V neděli od 18:30 doma s Opavou | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 doma s Opavou

V neděli čeká sešívané poslední zápas před nadcházející reprezentační pauzou, v Sinobo Stadium přivítají předposlední Opavu.

„Musíme se hlavně dát dohromady, protože víme, jak jsou ty zápasy náročné a složité. Pamatuji si například na Slovácko, se kterým jsme hráli v podobné situaci, na Příbram nebo předloni po Chelsea na Zlín. Na Rangers jsme dostali velké množství ran, jsme hodně pobití, je to o tom nasbírat na neděli potřebné množství sil. Program se samozřejmě kumuluje a u některých hráčů je to logicky ještě horší než před čtrnácti dny na Slovácku. Samozřejmě někteří hráči rotují a nemají takovou zátěž, ti vytěžovaní jsou ale v dost extrémním stavu. Hrajeme však ligový zápas doma, který potřebujeme zvládnout, a bude to zase o tom, abychom hráli v dobré intenzitě i pohybu. Musíme se se vší vážností na zápas připravit a nic nepodcenit, nebrat v potaz to,čeho jsme ve čtvrtek něčeho dosáhli. Opava nám nebude chtít dát nic zadarmo, bude se chtít ukázat, poslední utkání zvládla velice dobře. Ideální je podat takový výkon jako v posledním zápase v Mladé Boleslavi. Bude to chtít hodně koncentrace a dobře do zápasu vstoupit,“ říká před nedělním utkání se Slezany trenér Jindřich Trpišovský.

„Program je náročný, ale máme skvělé zážitky, jsou to zase jiné zápasy, které si můžeme zahrát. Za každý zápas jsme proto rádi. Teď nás čeká poslední utkání před reprezentační pauzou, které pro nás bude hodně důležité a musíme ho zvládnout,“ souhlasí obránce David Zima.

Opava se sice nachází na předposledním místě ligové tabulky, v posledních pěti zápasech ale získala hned sedm bodů za výhry nad Českými Budějovicemi a Pardubicemi a remízu s Příbramí. „Momentálně mají mnohem lepší kádr než na podzim, v zimě přišli velice zajímaví hráči, některé jsme i trénovali. Mají dobře našlápnuto, sráželo je spíše to, že neproměňovali šance, kombinačně a organizací hry na tom byli velice dobře. Výsledků nedosahovali proto, že dostávali dost gólů a nepodařilo se jim proměňovat příležitosti. Doufejme, že v zápase s námi to ještě bude pokračovat. Oproti podzimu ale dali defenzivu do pořádku, a už nejen nedostávají tolik gólů, ale není proti nim ani tolik šancí. Jsou pod tlakem, protože počet zápasů se krátí a oni nemohou koukat na to, s kým hrají, musí bodovat. Je to hodně jiná Opava než na podzim,“ ví kouč sešívaných.

„Hráči jsou zkušení, pak je repre pauza, je to poslední utkání na čtrnáct dní. Máme čas dát hráče do pořádku po zdravotní a fyzické stránce, podle toho složíme sestavu a podle možnosti vytížíme i hráče, kteří tolik nehrají. Nikdo nám zadarmo nic nedá, každý se na nás chce vytáhnout. Je potřeba mít hlavu dobře nastavenou a připravit se na to, že se jedná o stejně důležitý zápas jako například v Mladé Boleslavi.“ dodává trenér Slavie.

Těžký zápas očekává i dvacetiletý stoper sešívaných. „Opava je letos oproti předchozím letům kupodivu dost fotbalová. I když se drží na chvostu tabulky, z těch posledních týmů má největší kvalitu. Bude určitě nepříjemná, mají dobrý presing a běhání. My se musíme soustředit na sebe, dát do toho všechno a zvládnout to,“ přibližuje David Zima.

Po nedělním utkání začne reprezentační pauza, během které odcestuje na srazy národních týmů velká část A-týmu Slavie. „Budeme se snažit dát do pořádku hráče, kteří jsou zranění, repre pauza je ale hlavně pro lidi okolo, které nikdo moc nevidí, ale kteří se starají o tým. Jedou nonstop každý den a nemohou si odpočinout, někteří z nich měli za poslední měsíc třeba jen jeden den volna. Repre pauza je spíše oddych pro tyhle lidi okolo, kteří zajišťují dennodenní chod týmu,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání 24. kola FORTUNA:LIGY proti Opavě začíná v Sinobo Stadium v neděli od 18:30, v přímém přenosu jej odvysílá O2 TV Sport.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články