V neděli od 18:30 domácí derby proti Spartě | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 domácí derby proti Spartě

Po remíze 1:1 ve čtvrtfinále Evropské ligy s Arsenalem čeká slávisty v neděli od 18:30 domácí derby pražských S.

298. derby už je za rohem. Další souboj nesmiřitelných rivalů se odehraje v Edenu už v neděli od 18:30. Zápas 26. kola FORTUNA:LIGY navíc umocňuje fakt, že se utká první tým tabulky s druhým.

„Těším se moc, protože to bude svátek fotbalu. Po zápase v Evropské lize máme další velký zápas a budeme ho chtít určitě zvládnout vítězně,“ těší se nejlepší ligový střelec Jan Kuchta.

„Je skvělé hrát velké zápasy. Možná je dobře, že to jde tak rychle za sebou. Pro některou skupinu hráčů by byla lepší určitá pauza a odpočinek, na druhou stranu není nic hezčího než hrát tahle utkání. Hrát v jednom týdnu derby a dvakrát s Arsenalem je úžasné, chybí tomu jen fanoušci,“ myslí na příznivce sešívaných trenér Jindřich Trpišovský.

Z Londýna přivezli slávisté po gólu Tomáše Holeše v závěru utkání nadějnou remízu 1:1. Únavu z náročného programu ale slávisté nepociťují. „Já jsem toho teď tolik neodehrál, takže nejsem moc unavený, to jsou spíš někteří hráči vzadu. Beru to tak, že teď máme tři nejtěžší zápasy v sezoně, teď se to láme. My to chceme zvládnout, abychom pak měli v lize relativně klid a mohli se soustředit na Evropskou ligu,“ věří Jan Kuchta.

Souboj nesmiřitelných rivalů umocňuje fakt, že na sebe narazí první a druhý tým tabulky FORTUNA:LIGY. „Derby je vždycky stejné. I kdyby byl někdo první a někdo dvanáctý, je to pořád stejný zápas. Vrátím se zase k divákům, podzimní derby bylo bez diváků a nebylo tak emočně vypjaté a celkově klidnější. Rozdíl, jestli je na stadionu 20 tisíc fanoušků nebo není, je obrovský,“ říká trenér sešívaných.

Podzimní derby na Letné ovládli sešívaní, na začátku prosince zvítězili po dvou brankách Abdallaha Simy a gólu Ondřeje Lingra 3:0. Sparta ale v únoru vyměnila trenéra, vede ji zkušený Pavel Vrba, který z posledních šesti ligových zápasů dovedl sparťany pětkrát k vítězství.

„Jsou jiní, hrají v jiném rozestavení a daří se jim, dávají hodně gólů i jich méně dostávají. Ustálila se jim základní sestava, není tam tolik změn jako dřív. Vrátil se jim po zranění Hložek. Na středu se ustálila trojice Krejčí, Pavelka a Dočkal. Rukopis nového trenéra je znát a pojetím i rozestavením je to jiná Sparta, než byla na podzim,“ hodnotí nedělního soupeře Jindřich Trpišovský.

„Mají tam několik individualit, ale pro ně je asi trošku špatná věc, že měnili často trenéry. Teď už na to mají klid s trenérem Vrbou a určitě nám nic nedají zadarmo. Budeme se soustředit hlavně na sebe, odvádět maximální práci a doufáme, že zvítězíme,“ uzavírá Jan Kuchta.

298. derby začíná v Edenu v neděli v 18:30. Duel vysílá O2 TV sport a důležité informace samozřejmě najdete na našich klubových kanálech.  

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články