V neděli od 18:30 proti Zbrojovce Brno | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 18:30 proti Zbrojovce Brno

Sešívaní vyzvou v rámci 9. kola FORTUNA:LIGY na svém hřišti v neděli od 18:30 nováčka nejvyšší soutěže Zbrojovku Brno.

Sešívaní mají před nedělím utkání proti Brnu za sebou čerstvě náročné utkání proti Nice a s ním spojené cestování. Podle asistenta trenéra Jaroslava Köstla úspěšný výsledek zápasu významně pomůže regeneraci v náročném programu. „Únava se odbourává určitě lépe po vyhraném zápase. Navíc za sebou máme takovou úspěšnou sérii, kdy se nám daří. Jsme na vlně a doufám, že si to udržíme i s Brnem, které se pomalu v poslední době zvedá. Viděli jsme jejich poslední dva zápasy a odehráli je velice slušně. Je před námi povinnost vyhrát a uděláme pro to maximum. Uvidíme, v jakém stavu bude po zápase s Nice kádr. Musíme si vyhodnotit, kteří hráči nám typologicky do zápasu s Brnem zapadnou,“ přemýšlel už o složení sestavy.

Kapitán Jan Bořil pevně věří, že se sešívaní po utkání Evropské ligy stihnout dát dohromady. Napomoci tomu má lehčí tréninková jednotka i regenerační procedury. „Na zápas se všichni už těšíme. Únava je sice veliká, ale rychle odejde. Dáme se rychle do kupy. Budeme mít vyklusávací trénink, nějaké masáže a věřím, že nám to pomůže k tomu, abychom byli plně připraveni,“ poodhalil program.

Brněnská Zbrojovka se pod vedením Miroslava Michálka do nejvyšší ligové soutěže vrátila po dvouleté pauze. Ve větším bodovém přídělu ji doposud limitoval především zatím nízký počet vstřelených branek. S vytvářením šancí ovšem Brno podle Jaroslava Köstla rozhodně problém nemá. „Přijede soupeř, který je daleko silnější do ofenzívy než do defenzívy, ačkoliv moc gólů nedává. Vytvářejí si spoustu gólových příležitostí a jsou skvěle vedení trenérem Machálkem. Ten si dlouhodobě vybírá velmi vhodné hráče pro svůj styl fotbalu. Několik hráčů si přivedl i ze svého minulého angažmá v Líšni. Hrají velmi zajímavý fotbal. Někteří hráči si sice ještě na úroveň první ligy zvykají, ale velmi se mi líbí, že nechtějí ustupovat od svého stylu fotbalu. Ať hrají proti komukoliv, chtějí hrát stejně. Přijedou sem hrát otevřený fotbal,“ tuší.

Podle Jana Bořila bude proti Brnu klíčem úspěchu prosazení vlastního stylu hry. „S jakou taktikou Brno vyrukuje? Těžko říct. Hrají takový specifický fotbal. Budeme se soustředit hlavně na sebe. Chceme udávat tempo hry a věřím, že to zvládneme, potvrdíme naši formu a doma vyhrajeme,“ doufá v úspěšnou neděli.

Utkání odvysílá v přímém přenosu O2 TV Sport. Studio startuje už v 18:00.

Preview před zápasem s Brnem je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články