V neděli od 19:00 300. derby | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 300. derby

Sešívané čeká v neděli večer 300. derby. Jedno z nejdůležitějších utkání sezony vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a záložník Nicolae Stanciu.

Šlágr 10. kola FORTUNA:LIGY se odehraje na Letné. „Je to největší zápas v Česku. Historické utkání. Vždycky to má svoje specifika. Je to výjimečný zápas, na který se celá fotbalová veřejnost, hráči i trenéři těší,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Na 300. derby se těší i záložník Nico Stanciu. „Pro mě osobně je derby největší zápas v České republice. Jsme všichni motivovaní, chceme vyhrát. Chceme hrát jako v posledních derby, kde jsme hráli hodně dobře. Neděle je pro nás nejdůležitější zápas sezony. Pro vítězství uděláme všechno,“ říká Nicolae Stanciu.

V minulé sezoně se týmy potkaly třikrát. Sešívaní dominovali především v defenzivě, když nedostali v žádném zápase ani jeden gól. „Defenziva je vždycky důležitá. Je to součást toho velkého zápasu. Takové utkání zvládáte ale jen, když jste komplexní a podáte dobrý výkon jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Musíte podat individuálně dobré výkony i týmový výkon. Všechno se musí sejít, abyste takové utkání zvládli,“ říká hlavní trenér.

„Nejdůležitější je dobře bránit, nedostat gól, pak máme dostatek kvality na to, abychom dali góly a byli v šancích. V derby je ale nejdůležitější být organizovaný a nepustit soupeře do mnoha šancí,“ dodává Nicolae Stanciu.m

Nedělní soupeř má momentálně v lize 20 bodů a ztrácí na slávisty dva body. Sešívaní mají ale zápas k dobru. „Odehráli dobré zápasy, ale to stejné by se dalo říct i o nás. Nezáleží na předchozích výsledcích, v derby nezáleží na tom, co děláte předním. Je to o tom momentu, kdo chce víc vyhrát. V derby jste o dvě stě procent více motivovaný než v normálním ligovém zápase. Nezáleží na našich ani jejich předchozích výsledcích, je to o tom, kdo chce v neděli víc vyhrát,“ uzavírá rumunský středopolař. 

Preview si můžete poslechnou taky v podobě podcastu na SpotifyApple PodcastGoogle Podcast.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články