V neděli od 19:00 Slavia v Teplicích | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 Slavia v Teplicích

Slávisty čeká v neděli od 19:00 zápas druhého kola FORTUNA:LIGY v Teplicích, ve kterém by rádi navázali na vítězství ze Zlína.

Trenér Jindřich Trpišovský by rád vítězně navázal na úvodní duel ze Zlína. Doufá však, že se tým poučí z prvního poločasu. „Byl by to krásný vstup do ligy, kdybychom dva úvodní venkovní zápasy zvládli za šest bodů. Chceme navázat na výsledek, a hlavně na výkon z druhého poločasu proti Zlínu, protože víme, že první poločas nebyl dobrý. Rozebrali jsme si to. Druhý poločas byl z naší strany výborný. Měli jsme v druhé půli šest gólových šancí,“ vrátil se ještě k utkání prvního kola FORTUNA:LIGY.

Ve Zlíně si první minuty připsal i Júsuf Hilál, který se podílel asistencí na jediném gólu. Nic jiného, než tři body si nepřipouští ani v Teplicích. „Je důležité získat další tři body a pokračovat. Každý zápas teď bude obtížný. Jsme mistři a každý proti nám bude hrát na sto procent. Hrajeme venku a ne doma. Musíme jednoduše získat všechny tři body,“ vyzývá bahrajnský útočník.

Teplice si v úvodním zápase ročníku odvezli z Příbrami pouze bod, ačkoliv podle Jindřicha Trpišovského měli více ze hry. „První kolo hrály velice dobře, byly lepší v Příbrami a měli vyhrát. Jsou nepříjemní, soubojoví. Kádr trochu zkvalitnili. Přišlo několik kvalitních hráčů a ze základu jim vlastně odešel jenom Krob. Jsou kompaktnější. Mají zkušené hráče, jsou typologicky dobře složení. Na druhou stranu, je tam stejný trenér a my už jsme s nimi hráli,“ zanalyzoval soupeře.

Júsuf se už proti Teplicím v minulosti prosadil. Více než na osobní statistice mu však záleží na plném bodovém zisku. „Mám z toho dobrý pocit, loni jsem proti nim dvakrát skóroval. Doufám, že vyhrajeme bez ohledu na to, jestli dám gól já. Tři body jsou pro nás velmi důležité,“ má o cíli pro utkání druhého kola jasno.

Slávisté mají sice na hřišti Teplic v poslední době velmi dobrou bilanci, trenér ale i přesto vyzývá k obezřetnosti. „Vyhráli jsme tam dvakrát 3:0, vždycky jsme hráli dobře. Na druhou stranu už je to přes rok a tým se hodně obměnil. Ten zápas se navíc hrál už před více než rokem. Budeme spíše vycházet z jejich zápasu v Příbrami a zápasů z jara.“

Sešívaní mají za sebou náročnou letní přípravu. Únava z kondiční přípravy však už podle trenéra pomalu mizí. „Jak koukám na kluky, jakým způsobem trénují, tak je to každý týden lepší a lepší po všech těch reprezentačních pauzách a dovolených. Posunul se Nico Stanciu. Má za sebou už prvních 14 dní, takže je v plném režimu s týmem. Míša Frydrych, který necestoval z preventivních důvodů do Zlína, tak už je také s týmem. Milan Škoda i Stanislav Tecl jsou v plném tréninku. Jediná absence je Lukáš Masopust, který nebude k dispozici na tenhle zápas, ale věřím že na příští už ano,“ podělil se na závěr stavem kádru.

Plně připravený je i Júsuf, který víc než na cokoliv jiného myslí na pozitivní výsledkovou sérii na začátek sezony. „Cítím se dobře. Chci hrát. Kdykoliv mě tým bude potřebovat, jsem připravený naskočit. Potřebujeme hlavně bodovat. Začátek sezony je vždycky těžký,“ dodal bahrajnský útočník na závěr.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články