V neděli od 19:00 doma proti Pardubicím | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 doma proti Pardubicím

Po návratu z Holandska slávisté vyhlíží neděli, kdy do Edenu přicestují k ligovému souboji Pardubice.

 Zápas proti Pardubicím začíná v neděli v 19:00, přijďte slávisty podpořit na cestě za obhajobou titulu! Vstupenky jsou k dispozici zde. Předposlední tým tabulky čeká na vítězství v domácí soutěži od 18. prosince.
„Je potřeba náš stoprocentní výkon. Minule jsme jenom remizovali, teď nás čeká domácí utkání proti Pardubicím, ale nikdo nám nedá nic zadarmo. Pro Pardubice to bude velký zápas a dají do toho všechno. Musíme se koncentrovat stejně jako v poslední utkáních,“ vysvětluje trenér Jindřich Trpišovský.
„Bude to zápas hlavně o nás. Hrajeme doma před našimi fanoušky. Nesmíme do konce nic ztratit, chceme uspět a vyhrát,“ pevně věří srbský záložník Srdjan Plavšić.

Sešívaní půjdou do utkání povzbuzeni čtvrtečním výkonem na hřišti Feyenoordu. V prvním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy uhráli v bouřlivé atmosféře před 50 tisíci fanoušky remízu 3:3.
„Všichni víme, jak moc náročný zápas to byl. Nakonec to bylo s dobrým koncem pro nás. Ve čtvrtek máme odvetu, musíme na to myslet při skládání sestavy. Na čtvrtek nám přibude Aiham se Srdjanem, ale nikdo jiný potom nebude. V neděli na hřišti musíme podat stoprocentní výkon a zapomenout na čtvrtek,“ vysvětluje trenér sešívaných.
„Pro fanoušky u televize i na stadionu to muselo být skvělé. Tři góly, obraty, hlavně že jsme tam neprohráli. Máme všechno ve svých rukách a myslím, že ve čtvrtek je v Edenu porazíme a projdeme dál,“ doufá Srdjan Plavšić, který v úvodním čtvrtfinále chyběl kvůli trestu za červenou kartu, ale i tak s týmem do Holandska vycestoval.

Poslední vzájemný souboj s Východočechy ovládli slávisté na začátku listopadu vysoko 5:0. Všechny góly ale padly až v druhém poločase. Srdjan Plavšić na zápas nemá nejlepší vzpomínky...
„Nevzpomínám na to moc dobře, střídal jsem v prvním poločase kvůli otřesu mozku. Kluci to zvládli super a vyhráli. Je důležité, abychom na to navázali v neděli,“ říká srbský univerzál.

Otazník se vznáší nad startem Tomáše Holeše. Klíčový záložník si v závěru utkání s Feyenoordem přivodil svalové zranění.
„Tomáš podstoupil vyšetření stejně jako ještě jeden hráč. Čekáme na výsledky magnetické rezonance. Pocitově je tam naděje, že by to na čtvrtek mohlo být. Definitivní jistotu získáme během týdne,“ uzavírá trenér Jindřich Trpišovský.

Utkání s Pardubicemi začíná v Edenu v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Partnerem zápasu je společnost Kristensson, mezinárodní kamionová doprava a spedice. Slávisti, přijďte nás podpořit v boji o další ligové body.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články