V neděli od 19:00 o první místo s Plzní | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 o první místo s Plzní

Sešívaní odehrají v neděli od 19:00 důležité utkání v Plzni o první místo ligové tabulky. Zápas vyhlíží Jindřich Trpišovský, Yira Sor a Ivan Schranz.

První proti druhému. Rozdíl jednoho bodu v tabulce FORTUNA:LIGY. Slávisté ve šlágru 27. kola vyzvou v neděli ve Štruncových sadech Viktorii Plzeň. V sázce bude prestiž i lepší výchozí pozice do nadstavbové části. „Všichni se těšíme moc, protože je to zápas prvního s druhým. Takové zápasy se v lize hrají jednou za čas. Máme možnost porovnat s Plzní síly a na to se hodně těšíme,“ říká trenér Jindřich Trpišovský

„Bude to opravdu těžký a nepříjemný zápas. Tuhle sezonu hrají dobře. Potřebujeme získat tři body, protože tohle utkání určuje pořadí v lize. Chápeme, že to bude opravdu těžký zápas. Jim stačí jeden bod, ale my potřebujeme tři body. Musí nám do sebe všechno zapadnout, musíme se soustředit. Vím, že to nebude lehké, ale myslím, že vyhrajeme,“ říká Yira Sor.

Sešívané čeká soutěžní zápas po dvoutýdenní reprezentační přestávce. Své povinnosti v národních týmech si plnila takřka polovina kádru. „Je pravda, že jsem cestoval na reprezentační sraz, ale nakonec jsem se od týmu odpojil, protože jsem měl ještě menší problémy. Kvůli tomu jsem zůstal pár dnů doma, odpočinul se a zase a připojil k týmu,“ říká Ivan Schranz.

Nedělní soupeř v dosavadním průběhu sezony ze 13 domácích ligových utkání dvanáctkrát zvítězil a jednou remizoval. Z celkových 20 vítězství patnáct bylo o jednu branku. Nejlepším střelcem týmu je dvanáctigólový Jean David Beauguel. „Plzeň hraje velice kompaktně, mají vysoké hráče, kteří hrají hodně fyzicky. Patnáct jejich vítězství bylo jen o gól, takže myslím, že měli i trochu štěstí. Ale vím, že to je dobrý tým, musíme je respektovat. Věřím, že se nám tam podaří něco vybojovat. Jsou silní, jsou na prvním místě tabulky a udělají všechno pro zisk titulu, ale my jsme Slavia a zvládneme to,“ věří Sor.

Nedělní duel stejně jako 302. derby odpískají polští mezinárodní sudí. „Uvidíme, jak na to navážou. Je to jiný rozhodčí, ale věřím, že bude stejně kvalitní. Pokud to tak bude, tak to bude skvělé, protože ten výkon rozhodčího v derby byl po všech stránkách skvělý. Věřím, že kolega na to naváže a po zápase se bude řešit výkonnost týmů a ne výkon rozhodčího a pokud ano, tak v pozitivním duchu stejně jako v derby,“ říká trenér sešívaných.

Velkou komplikací pro závěr sezony je zranění Lukáše Masopusta, které si reprezentační záložník přivodil v přátelském utkání ve Walesu. „Ten předpoklad je jasný, protože má v té tříselné oblasti velkou modřinu. V tuhle chvíli je minimálně šest týdnů, ale je to prostě vyřazení do konce sezony. Budeme rádi, pokud se připojí do letní přípravy. Je to bohužel vážnější zranění, které navázalo na to, že nebyl stoprocentně v pořádku. Bohužel ty dva zápasy během krátké doby ho vyřadily. Lukáš jde každou vteřinu na sto procent, což se mu teď asi stalo osudným,“ říká trenér Trpišovský.

Souboj dvou nejlepších týmů sezony začíná v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující do Plzně naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám v souboji o první místo tabulky palce!   

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články