V neděli od 19:00 v Ďolíčku proti Bohemians | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 v Ďolíčku proti Bohemians

Tři dny po vítězném vstupu do Evropské konferenční ligy čeká sešívané další ligový duel. V Ďolíčku odehrají vršovické derby proti Bohemians, kterým patří v tabulce sedmá příčka a aktuálně drží sérii dvou vítězství v řadě.

„Je to tým, který velice dobře pracuje bez míče i s míčem. Jedná se o velice pracovité a soubojové mužstvo, mají dobré standardní situace a umějí soupeřovi hru dost znepříjemnit. Samozřejmě mají i dost hráčů, kteří umí dát gól. Navíc budou hrát v domácím prostředí, v Ďolíčku jsou ty zápasy vždy specifické,“ říká před utkáním s Bohemians trenér Jindřich Trpišovský.

„Bohemka má dobrou defenzivu i rychlé protiútoky, zdobí je navíc i hodně vstřelených gólů. Na tohle všechno si budeme muset dát pozor, je potřeba vstoupit dobře do utkání, a hlavně dát nějaký gól,“ dodává kapitán Jan Bořil.

Vítězství v Ďolíčku oslavili slávisté naposledy 3. března 2019. V sezoně 2019/20 odešli poraženi, v uplynulém ročníku skončil zápas bezbrankovou remízou. „Poslední dva zápasy na Bohemce se nám příliš nevydařily, naposledy jsme tam vyhráli před třemi lety. Bude důležité vyrovnat se s tím prostředím a pokud možno se pokusit dát první gól, nenechat se zatlačit. Zápasy v Ďolíčku se ve chvíli, kdy prohráváte, těžko dotahují a otáčí. Je to houževnatý, bojovný tým, hodně důrazný a zaměřený na defenzivu. V zápasech na Bohemce nepadá většinou moc gólů, musíte se tam vyrovnat s tvrdostí i osobními souboji, a hlavně být produktivní. Na obou stranách nebývá většinou moc šancí, takže produktivita hodně rozhoduje,“ přibližuje kouč Slavie.

„Je to vždy hodně bojovné, chtějí se na nás vytáhnout, pokopat nás. Budeme se na to muset připravit, zaměřit se zejména na defenzivu a dát první gól, který nás uklidní. Pak už si myslím, že to můžeme dobře dohrát,“ souhlasí s trenérem sešívaných Jan Bořil.

Kaňkou při výhře nad Unionem Berlín bylo zranění Tarase Kačaraby, který střet se spoluhráčem Aihamem Ousouem odnesl zlomenou očnicí a jařmovým obloukem. „Zranění Tarase je celkově hodně nepříjemné, protože jednak se dostal do národního týmu, druhak to pro nás nyní svým somatotypem byl klíčový hráč. Bylo to vidět i proti Unionu, před tím nuceným odchodem nám zachránil v podstatě všechny standardní situace. Dostal se do skvělé formy, všem je nám jeho zranění moc líto, určitě ho to nějakou dobu bude ovlivňovat. V kombinaci s tím, jaké máme problémy na stoperských postech, je to pro nás hodně nepříjemné. Ať už kvůli zraněním, nebo odchodu Zimiče, mimo je navíc i Koli a Mandy včera chytal také s určitým omezením, není stoprocentně zdravý. Bohužel nás to teď postihuje na těchhle dvou postech. Je nám to moc líto, protože Taras je v týmu strašně oblíbený, je pracovitý, týmový a má v sobě soubojovost, kterou teď na Bohemce budeme potřebovat. Přeji mu brzké uzdravení, zranění je hodně limitující a nepříjemné,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání proti Bohemians začíná v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články