V neděli od 19:00 v Ďolíčku vršovické derby | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 v Ďolíčku vršovické derby

PRAHA – Slavii čeká v neděli další ligové utkání. V rámci 27. kola SYNOT ligy míří svěřenci trenéra Dušana Uhrina do Ďolíčku, kde je v neděli od 19:00 na programu vršovické derby proti Bohemians Praha 1905.
„Očekávám velkou bitvu, protože Bohemka hraje v posledních zápasech velice dobře. Hraje agresivní fotbal. My samozřejmě chceme do utkání jít také se zdravou agresivitou,“ říká k nedělnímu duelu trenér Dušan Uhrin.

„Je to vršovické derby. Abych řekl pravdu, tak se na zápas opravdu těším. Bohemka má dobré natrénované mužstvo. My se musíme ale soustředit sami na sebe, víme, o co hrajeme. Věřím, že to bude dobrý a prestižní zápas,“ hledí k neděli trenér s optimismem.

V Ďolíčku je při každém utkání specifická kulisa, vršovické derby nevyjímaje. „Na prostředí v Ďolíčku se těším, panuje tam vždycky fotbalová atmosféra. Těším se hlavně na podporu našich fanoušků, kteří nás pokaždé ženou vpřed,“ pokračuje trenér Slavie.

Kdo bude na straně Slavie v utkání chybět? „Jarda Zmrhal byl celý týden nemocný, teprve v pátek začal trénovat. Miljan Vukadinovič má problém s ramenem a určitě nebude Lukáš Železník, který si proti Zlínu poranil kotník. Uvidíme, kdo bude nakonec pro utkání k dispozici,“ vysvětluje kouč Slavie.

Mezi klíčové hráče letošní sezony patří Tomáš Souček. „Na Bohemku se těším opravdu hodně. Je to přímo vršovické derby. Už víme, že je vyprodáno, bude hodně fanoušků jak ze strany domácích, tak našich. Na jejich podporu se těšíme,“ komentuje slávistický odchovanec, který si v Ďolíčku zahraje první ligový zápas.

„V Ďolíčku jsem odehrál zatím jen jeden přátelák, takže moc nevím, co od toho čekat. Je to specifický stadion s domáckou atmosférou. Navíc Bohemka teď hraje dobře, se Spartou podali výborný výkon. Ale doufám, že tam můžeme uspět za tři body,“ věří Souček.

V posledních zápasech o sobě čím dál více dává vědět Antonín Barák. „Očekávám vítězství a na utkání se těším moc. Potřebujeme už bodovat naplno, takže doufám, že vyhrajeme, fanouškům se to bude líbit a padne hodně gólů,“ přeje si reprezentant do 21 let.

„Bohemka je nepříjemný soupeř, hlavně doma. Doufám, že se na zápas dobře připravíme, zvítězíme a získáme důležité tři body,“ zakončil Antonín Barák.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články