V neděli od 19:00 v Edenu proti Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 v Edenu proti Slovácku

Sešívané čeká v neděli od 19:00 doma v Edenu utkání ligové nadstavby proti Slovácku. Zápas vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a brankář Aleš Mandous.

Tři zápasy do konce sezony, dvoubodová ztráta na lídra tabulky z Plzně. A v neděli veledůležitý domácí duel proti Slovácku, který potřebují sešívaní zvládnout. Vítězně, aby udrželi reálnou šanci na obhajobu titulu. Vstupenky jsou stále k dispozici zde.

„Teď musíme tři zápasy vyhrát. Samozřejmě víme, že nás čekají těžcí soupeři, ale to je v nadstavbě každý tým. Máme doma Slovácko a potřebujeme ten zápas zvládnout, pak se uvidí, co bude dál,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Těším se moc, každý zápas chceme vyhrát, se Slováckem to nebude nijak jednoduché, je to nepříjemný soupeř,“ nečeká nic lehkého brankář Aleš Mandous

Po remíze s Plzní vytyčil Jindřich Trpišovský požadavky na své svěřence. Hovořil o nutnosti se přes týden zmobilizovat, vyčistit hlavu. Dostat z ní divoký závěr týden starého souboje. 

„V pondělí jsme měli volno. Od úterý až do neděle trénujeme. Výhodou je, že máme po dlouhé době dva týdny, kdy v týdnu nehrajeme a je prostor pro tréninkový proces i videa. Na druhou stranu, když nevyhrajete zápas, je to dlouhé čekání,“ vysvětluje trenér sešívaných.

„V pondělí jsme měli individuální regeneraci. Od úterý jsme najeli na týden tréninku, bylo to náročné. Museli jsme trošku dobít baterky. Řekli jsme si něco k tomu zápasu s Plzní a teď už se připravujeme na Slovácko. Musíme to zužitkovat v neděli,“ věří brankář červenobílých.

Slovácko mělo ve středu v domácím prostředí odehrát finále MOL Cupu. Pro silnou bouřku, která podmáčela trávník, byl ale zápas odložen. Hlavní trenér Slavie události větší váhu nepřikládá… 

„My se připravujeme na zápas tak, abychom ho zvládli. Bude to trošku jiný zápas, než byl v neděli. Musíme podat lepší výkon v ofenzivě i v defenzivě než v předchozích zápasech. Jestli soupeř hrál nebo ne nás neovlivní,“ objasňuje Jindřich Trpišovský.

„Připravovali se na finále a museli přepnout. Doufám, že to pro nás bude výhoda a v neděli vyhrajeme,“ pevně věří Aleš Mandous.

Oba letošní vzájemné souboje skončily jednogólovým vítězstvím sešívaných. Klíčovou postavou ofenzivy soupeře je Václav Jurečka. Nejlepší ligový střelec pálil v letošní sezoně do černého už sedmnáctkrát. 

„Jeho kariéra jde strmě nahoru, pamatuji si ho v Kolíně, když začínal, i v Opavě. Je důrazný, vyspěl. Je v nejlepším věku, vždycky byl pracovitý a poctivý, trochu podobný Standovi Teclovi. Je nepříjemný v šestnáctce a začal dávat góly,“ chválí nejlepšího ligového kanonýra trenér Trpišovský.

„Jurečku vnímám, je to nejlepší střelec ligy, určitě si na něj budeme muset dávat pozor. Koukali jsme na videa, kde se pohybuje a jak nejčastěji střílí. Co jsem ve Slavii jsem se Slováckem neprohrál. Na domácí zápas s nimi nezapomenu, byl to můj první ve Slavii. Byl jsem vyhlášený i hráčem zápasu, bylo to skvělé. U nich jsem vychytal důležité čisté konto, byl to zápas o jednom gólu, který jsme dokázali vyhrát,“ vzpomíná Aleš Mandous.

Poslední tři utkání vynechal pro zranění Petr Ševčík, s Viktorií absentoval ze zdravotních důvodů i Ondřej Kolář. 

„Kolář ve středu začal trénovat. Ševčík trénuje celý týden. Kromě dlouhodobých marodů, což jsou Masopust, Bořil a Krmenčík, jsou všichni hráči v tréninku. Samozřejmě mají své problémy jako třeba Lukáš Provod. Máme větší prostor pro regeneraci nebo dotrénování, než když se hrálo dvakrát za týden,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Slovácku začíná v Edenu v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce a dorazte nás podpořit. Spolu jsme silnější.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články