V neděli od 19:00 v Edenu proti vedoucí Plzni | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 v Edenu proti vedoucí Plzni

Slavia 73 bodů, Viktoria Plzeň o dva více. A v neděli ve vyprodaném Edenu vzájemný souboj v rámci 2. kola FORTUNA:LIGA FINÁLE. O utkání promluvil Jindřich Trpišovský a Tomáš Holeš.

„V pozici, ve které aktuálně jsme, nedělní zápas o titulu hodně napoví. Hrají se ještě čtyři zápasy o dvanáct bodů, tento je o šest. Proto souhlasím, že toto utkání je určitě základ pro naše ambice do konce ligy,“ je si vědom Jindřich Trpišovský.

Tomáš Holeš si je důležitosti duelu také vědom. „Předešlým utkáním jsme si svou situaci zkomplikovali, teď máme možnost porazit Plzeň a vzít všechno zase do vlastních rukou.“

Po nevydařeném vstupu do nadstavby měli slávisté týden na přípravu. Když odmyslíme reprezentační přestávku, stalo se tak poprvé v jarní části.

„Je to pro nás velká změna, do této situace jsme se dostali po dlouhé době. V 95 % jsme měli třídenní pauzy. Přišlo nám to vhod, máme dost času si rozebrat předchozí zápasy, hlavně ten poslední s Hradcem, a připravit se dobře na soupeře. Některým našim hráčům to také pomůže, ohledně zápasového vytížení to každý měl trochu jinak, teď se můžeme srovnat do jedné vlny, to je před koncem sezony zásadní,“ kvituje hlavní trenér Slavie.

„Měli jsme dva dny volna, umožnilo nám to si odpočinout i se nachystat. Absolvovali jsme těžké tréninky a na konci týdne už se budeme jen ladit na neděli,“ říká reprezentační záložník.

Měsíc stará konfrontace ve Štruncových sadech skončila remízou 1:1. Slávisté měli územní převahu, vedli po gólu Ondřeje Lingra, patnáct minut před koncem ale zařídil dělbu bodů Chorý. V neděli tak budou znovu dobývat nejlepší ligovou obranu v čele s brankářem Jindřichem Staňkem, do počtu čistých kont nejúspěšnějším brankářem soutěže.

„Oba týmy budou sázet na své silné stránky, budou hrát, co jim je vlastní. Je to play off, není prostor zkoušet nějaké nové věci. Každý se opře o své nejlepší hráče, o věci, které fungovaly v průběhu sezony. My víme, v čem jsme silní, zkusíme minimalizovat chyby a uspět,“ ví Trpišovský.

„Plzni hraje do karet i fakt, že jim případně stačí ze zápasu i remíza. Přijedou bránit, bude to zápas hlavně o nás,“ myslí si Holeš.

Do konce nadstavby zbývají čtyři kola, hned tři včetně nedělního souboje s Plzní proběhnou v Edenu.

„Věříme, že budou dobré návštěvy, výborná kulisa. Je to jedna z výhod, které jsme si prvenstvím po základní části vysloužili. Doma jsme silní, naše ztráty většinou letos přišly ve venkovních utkáních. Víme, že v Edenu je i větší plynulost hry, zápasy mají větší spád, nejsou tak rozkouskované. Což nám vyhovuje,“ těší šéfa sešívané střídačky.

„Je to velká výhoda, hodně nám o to šlo. Hrát se druhým i třetím týmem po základní části v Edenu nám pomůže. Bude vyprodáno, moc se na to těšíme, věříme, že nám naši fanoušci znovu pomůžou dojít k titulu,“ přeje si Holeš.

Utkání proti Hradci vynechali ze zdravotních důvodů Stanislav Tecl a Petr Ševčík. Otazník visí nad startem Petera Olayinky. „Peter netrénoval dva dny, po utkání s Hradcem ulehl s teplotou. Co se týče Standy, má individuální program a je tam šance, že neděli stihne. Víme všichni, jak důležitý pro nás je. Petr je na tom stejně, moudřejší budeme na konci týdne,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Plzni začíná v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články