V neděli od 19:00 venku proti Karviné | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 venku proti Karviné

Sešívané čeká v neděli další ligový duel. Na hřišti Karviné budou v neděli od 19:00 útočit na pátou výhru v sezoně.

Soupeř z pěti utkání vydoloval dvě remízy a v tabulce mu patří patnáctá příčka. Na domácím hřišti už ale dokázal favority potrápit.

„Je to tým, který vede velmi dobrý trenér, v kádru mají spoustu cizinců. Fyzicky a výškově jsou jeden z nejlépe vybavených týmů v lize. Naposledy jsme s nimi remizovali, musíme k tomu po čtvrtku přistoupit se vší vážností. Je to vždycky nepříjemný, bojovný a agresivní soupeř. Nahoře je gólový a silový Papadopulos. Na krajích mají rychlé hráče, na bodový zisk, který mají, se moc nedá koukat, protože to neodpovídá předvedeným výkonům. Viděl jsem dva zápasy, které odehráli velice dobře, ale nezískali body. V Karviné to bývají bouřlivé zápasy, nejsou to jednoduchá utkání,“ nečeká nic lehkého trenér Jindřich Trpišovský.

„Sílu vidím v tom, že se jim start sezony moc nepodařil a budou se chtít ukázat. Vím, jak to tam chodí, jak se dokážou na soupeře jako Slavia vyhecovat. Budou od začátku jezdit na krev, nečeká nás nic jednoduchého, musíme se připravit stejně jako na každý zápas, budeme chtít vycházet ze zápasu s Baníkem. Jedeme tam určitě pro tři body,“ věří záložník Ondřej Lingr.

Slávisté v pátek přiletěli z Varšavy a hned v sobotu je čeká další náročné cestování. Eden a městský stadion v Karviné dělí 400 kilometrů.

„Po příletu jsme měli trénink rozdělený na dvě skupiny podle vytíženosti. Ještě stihneme trénink a video přípravu, v sobotu jedeme do Karviné, kde druhý den v sedm večer hrajeme. Nějaký čas na přípravu je, přibudou k nám i někteří hráči, kteří nebyli na evropské soupisce,“ říká trenér sešívaných.

„Na regeneraci moc času není. Měli jsme krátký trénink. V sobotu se pak jede. Po tréninku bude regenerace, kde strávíme zhruba dvě hodiny. Dáme si kryo a jedeme dál. Není čas, ale musíme to zvládnout,“ vysvětluje Ondřej Lingr.

Proti Legii si první minuty v sešívaném dresu připsal Michael Krmenčík a Jindřich Trpišovský může na nedělní duel využít i hráče, kteří se nevešli na soupisku pro play off Evropské ligy.

„Michael dohání tréninkové manko, má za sebou tři tréninky s týmem. Chceme mu postupně zvyšovat minutáž tak, aby přes repre pauzu mohl pořádně trénovat. Plán je ho zapojit do nedělního zápasu a přes reprezentační pauzu ho dotrénovat, aby zvládal zápasovou zátěž,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas v Karviné začíná v neděli v 19:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další zajímavé informace samozřejmě naleznete i na našich klubových kanálech. 

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články