V neděli od 19:30 doma proti Karviné | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:30 doma proti Karviné

Do konce zlaté sezony 2020/21 zbývají tři ligové zápasy. První ze zbývajících duelů odehrají slávisté v neděli, do Edenu přijede Karviná.

Soupeři patří dvanáctá příčka v tabulce, první letošní utkání skončilo výhrou Slavie 3:1. Byla to ale tvrdá bitva, rozhodčí rozdali karvinským čtyři žluté a jednou červenou kartu.

„Bude podstatně lepší terén, minulý zápas byl na přelomu ledna a února. Bude to jiné, protože hrajeme doma, kde je dobrý terén. U soupeře došlo k několika změnám, jak na trenérském postu, tak i v personálním obsazení, takže to bude úplně jiný zápas,“ předvídá trenér Jindřich Trpišovský.

„O zápase jsme mluvili, bude to důležité utkání, protože chceme pokračovat v naší dobré formě. Všechno připravujeme, mluvil jsem o tom s trenérem. Uvidíme, jaké to bude, ale víme, že přijedou hrát tvrdě, na což musíme být připravení,“ říká Simon Deli.

Po postupu do finále MOL Cupu sešívaní zvládli i náročný duel v Olomouci. Stín na výhru 1:0 ale vrhlo zranění Lukáše Provoda. Klíčový záložník si vážně poranil pravé koleno a mimo hru bude několik měsíců.

„Je to sportovní tragédie hlavně pro Lukáše, který se propracoval mezi nejdůležitější členy kádru a hrál ve skvělé formě všechny zápasy doma i v Evropě. Zároveň byl na hřišti lídrem týmu a čekalo ho EURO, což všichni víme. Je to kluk, který má stoprocentní přístup, absolutní profesionál. Byla to rána pro nás pro všechny obrovská rána, taková zpráva se těžko přijímá. Je to mladý kluk, budeme mu držet palce a pomáhat v tom, aby se co nejdřív vrátil,“ věří Jindřich Trpišovský.

„Nebyly to dobré zprávy pro tým i pro Proviho, ale jsme tým a doděláme zbytek práce za něj, aby mohl být šťastný a pyšný. Nebyl to tak dobrý zápas, ale nejdůležitější jsou tři body a teď už se soustředíme na zbytek sezony,“ říká stoper sešívaných.

Stoper z Pobřeží slonoviny únorovým návratem do Slavie začal psát pohádkový příběh. Byl součástí spanilé jarní jízdy Evropskou ligou, na konci sezony zvedne nad hlavu svou třetí mistrovskou trofej v červenobílém dresu.

„Můj návrat byl nejlepší! Ještě jsme ale neskončili, chci pokračovat dál, dohrát sezonu bez porážky a vyhrát pohár. Uvidím, co přijde potom,“ nespekuluje stoper sešívaných.

„Celkově nám Simon hodně pomohl vždycky, když bylo potřeba. Je to hráč, který mohl hned po příchodu hrát a pomohl nám třeba v Glasgow, kde byl Zimič vykartovaný. Je to hráč pro velké zápasy a pomohl nám i v rozehrávce, kde je jako jediný stoper levák. Od jeho odchodu se mužstvo trošku zmenšilo, ale jeho příchodem jsme získali velkou sílu při standardkách," hodnotí Jindřich Trpišovský.

Před týdnem proti Olomouci dostali volno Jan Bořil, Lukáš Masopust a Petr Ševčík. Koho bude mít Jindřich Trpišovský k dispozici na Karvinou?

„Kluci už se k nám připojili, protože ve čtvrtek nás čeká finále poháru. Měli od zápasu na Spartě až do pátku volno. Teď se budou připravovat s týmem a s nimi vyřešíme, kdo bude chtít nastoupit. Pak dáme někomu volno na poslední dvě kola po finále. Volno klukům hodně pomohlo, protože ho dlouho neměli. Potřebujeme se nejlépe připravit na neděli a ve čtvrtek nás čeká utkání o trofej,“ uzavírá trenér sešívaných.

Utkání proti Karviné začíná v Edenu v neděli v 19:30, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články