V neděli od 19:30 o titul s Plzní | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:30 o titul s Plzní

Slavia odehraje v neděli od 19:30 v Edenu utkání o titul s Plzní. Na zápas také dorazí část fanoušků. Utkání vyhlíží trenér Jindřich Trpišovský a záložník Nicolae Stanciu.

Slavia ve středu postoupila ze čtvrtfinále MOL Cupu po výhře 3:0 nad Sigmou Olomouc. „Myslím si, že jsme potřebovali takový zápas, snad poprvé jsme na jaře hráli na normálním hřišti a myslím, že to bylo znát. A navíc hrál dobře střed hřiště, všichni tři záložníci hráli dobře. Dostávali jsme se do spousty šancí a celkově byl výkon lepší v některých parametrech. Byli jsme nebezpeční v nábězích za obranu a celkově ten výkon, až na nějaké chybičky, byl velice dobrý a bylo vidět, že mužstvo je hodně soustředěné,“ hodnotí zápas trenér Jindřich Trpišovský

V neděli už čeká sešívané utkání o titul s Viktorií Plzeň. Pokud svěřenci Jindřicha Trpišovského neprohrají, nemusí se ohlížet na výsledek utkání Liberec - Sparta, zkompletují hattrick mistrovských titulů. „Těšíme se moc. Je to zápas doma, dobré počasí a krásné hřiště. Po dlouhé době budou na stadionu fanoušci a máme možnost rozhodnout o titulu. Máme to ve svých rukách. Navíc s Plzní, dobrý zápas, dobrý soupeř. Těšíme se moc, protože jsou to naprosto ideální podmínky,“ vyhlíží utkání trenér.

Plzni se v podzimní části příliš nedařilo, na jaře ale podává výborné výkony, neprohrála už 14 soutěžních utkání v řadě. „Jejich výsledky z podzimu byly zapříčiněné tím, že neproměňovali šance, ale teď naopak góly dávají. Myslím, že jim pomohl Kaša, který podává dobré výkony a celkově se zpevnili v defenzivě. Mají jiného stopera i brankáře a celkově nedostávají tolik branek a není proti nim tolik šancí. Ofenzivu mají velice kvalitní. Jsou tam technicky skvěle vybavení a nebezpeční hráči. Beauguel je vepředu velice silný, je to komplexní útočník,“ hodnotí soupeře Jindřich Trpišovský.

Slavia mohla o zisku titulu rozhodnout už v nedělním utkání s Bohemians, remíza 0:0 ale nestačila. „Ano, jsme připraveni to dokončit. Mohli jsme to zvládnout už proti Bohemians, ale bohužel jsme nevyhráli. Alespoň jsme udělali rekord v neporazitelnosti, z čehož máme radost. Je to těžký týden, měli jsme také zápas v poháru s Olomoucí, ale teď jsme připraveni na neděli. Budeme připraveni vyhrát a zajistit si titul,“ říká před zápasem záložní Nicolae Stanciu.

Na stadion budou moct dorazit i někteří fanoušci z řad permanentkářů. „Těším se, až je uvidím na tribuně. Stejně jako minulý rok to bylo úžasné, protože v posledním utkání sezony jsme u sebe měli fanoušky, mohli s nimi slavit titul. To stejné bude teď v této sezoně a bude úžasné tam přijít, být s nimi a sdílet s nimi radost z titulu,“ vyhlíží návrat fanoušků Nicolae Stanciu.

Rumunský záložník prožívá skvělou sezonu i individuálně. Ve všech soutěžích nastřílel už 15 gólů, k nimž přidal 8 asistencí. „Ano, mám z toho radost, jsem nadšený. Před pár dny jsem o tom mluvil se svou manželkou. Myslím, že to je má nejlepší sezona. Ve všech soutěžích jsem dal patnáct gólů a měl jsem i asistence. Byl to pro mě dobrý rok, ale o individuální výkony se tolik nestarám. Nejdůležitější je, aby tým vyhrával. I když nedám gól, nebo na něj nepřihraju, ale trenéři jsou spokojení s mým přínosem týmu, tak jsem taky spokojený.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články