V neděli v 15:00 v Edenu proti Slovácku | SK Slavia Praha
Více

V neděli v 15:00 v Edenu proti Slovácku

Poslední šestinu HET ligy začnou sešívaní v Edenu na domácím hřišti. V neděli přivítají Slovácko, zápas začíná v 15:00.
„Myslím, že nás čeká hodně podobné utkání jako se Zlínem. Je to další moravský tým, který je hodně běhavý, má rychlé hráče směrem dopředu. Teď se rozstřílel i Havlík ve středu pole. Takže bych to přirovnal ke Zlínu, je to takový podobný soupeř,“ popisuje trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„V zápasech Slovácka celkově nepadá moc gólů, je to zodpovědné a kompaktní mužstvo, které spoléhá na dobré protiútoky a někdy má dobrou poziční hru. Vše vychází z toho, že ti hráči jsou běhaví a pracovití. Bude to trošku podobné i Liberci, poslednímu utkání, které jsme hráli. Takže nesmíme nic podcenit, musíme podat zodpovědný běhavý výkon a přidat kvalitu na míči,“ hledí k zápasu trenér Slavie.

Může nedělní utkání napovědět něco k situaci v tabulce? „Pro nás je prostě důležité zvládat jednotlivé milníky a moc se nebavit o tom, jestli ten zápas rozhoduje o něčem v tabulce směrem nahoru nebo dolů. Prostě v našich zápasech musíme být úspěšní, a když tomu tak bude, což se nám až na Liberec dařilo, bude to znamenat udržení současného stavu a možná i třeba něco navíc. Ale bez toho je zbytečné se o tom bavit. Tohle je utkání v domácím prostředí, které musíme vyhrát. Jakmile se to podaří, pak se můžeme bavit o tom, co bude dál,“ má jasno trenér.

Slavii budou v neděli trápit početné absence. „V tuhle chvíli to vypadá, že bude mimo celkem 9 hráčů. Pro karty Kúdela, Hromada, Tecl a Sýkora. Momentálně ještě netrénují Ngadeu a Hušbauer, kteří byli zranění z posledního utkání. Plus dlouhodobí marodi Van Buren, Mešanovič, Mingazov a brankář Otáhal, který je taky zraněný. Absencí je hodně. Když už se nám povedlo od zápasu v Brně relativně mužstvo trošku srovnat do nějakého obrazu, i tak jsme byli nuceni do něj sahat. A tentokrát je ta obměna velká,“ komentuje kouč.

„Hlavně doufám, že už nám nikdo do zápasu nevypadne, protože to už by bylo hodně citelné. Trénují s námi i někteří kluci z juniorky a dorostu a možná se někdo z nich dostane na lavičku. Bude pro nás zásadní, jestli budou moct jít do utkání Deli a Ngadeu, u kterých šance je, plus Pepa Hušbauer. Pokud by všichni tři chyběli, bylo by to dost komplikované. I tak si musíme poradit, ale jakákoliv další absence by byla složitá,“ věří trenér aspoň v nějaké uzdravení svých svěřenců.

„Trénují s námi Zmrhal a Škoda, kteří budou k dispozici, ale zase jsou po nějakém výpadku. Musíme prostě postavit to nejsilnější, o nějaké sehranosti asi nebude moct být řeč, ale i tak musíme utkání zvládnout,“ dodává Jindřich Trpišovský.

Co očekává od utkání útočník Tomáš Necid? „Jednoznačně vítězství. Musíme vyhrát, to víme všichni. Chtěli bychom předvést dobrý výkon a hezký fotbal, aby se líbil fanouškům a my měli na konci tři body,“ doufá slávistický odchovanec.

Slovácko je v tabulce na 10. místě, jistotu záchrany ale ještě nemá. „Pro nás to bude těžké utkání jako každý jiný zápas. Uvidíme, s jakou taktikou sem přijedou. Většinou jezdí soupeři do Edenu s tím, že hrají v bloku, abychom hráli do plné obrany. Bude to těžké, ale záleží na nás, jak se s tím popereme a jak budeme hrát,“ tuší Necid.


V utkání nebude moci hrát vykartovaný Stanislav Tecl, je to šance pro Necida převzít jeho porci minut na hřišti? „To uvidíme v neděli před zápasem, kdo bude v základní sestavě. Já jsem připraven na každý zápas a jestli naskočím, nebo ne, to je otázka na trenéra. Jestli bude hrát Škoďák nebo já, to je jedno, důležité bude, abychom vyhráli,“ zakončil sešívaný útočník.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články