V neděli v 18:00 přivítáme v Edenu Bohemians | SK Slavia Praha
Více

V neděli v 18:00 přivítáme v Edenu Bohemians

Slávisty čeká druhý jarní zápas. Tentokrát se představí doma v Edenu proti Bohemians Praha 1905. Utkání začíná v neděli v 18:00.
Trenéra Trpišovského, stejně jako řadu nových hráčů, čeká první domácí zápas v Edenu. „Určitě se těšíme. Všichni víme, že v Edenu je skvělá kulisa. Chodí hodně lidí, stadion má skvělou akustiku. Samozřejmě jsem tu byl několikrát jako hostující trenér v roli soupeře, takže se těším, že poprvé bude bouřlivé prostředí naše výhoda. Slavia na to vždycky hodně spoléhala, dost jí to pomáhalo, v závěru dokázala některá utkání otočit právě díky skvělým fanouškům,“ uvedl trenér Jindřich Trpišovský.

Dají se oproti utkání v Jihlavě očekávat změny v sestavě? „Máme to v hlavě. Máme ještě dva tréninky. Je tam možnost úpravy rozestavení, nad kterou přemýšlíme, chceme změnit nějaké posty. Variant je hodně, i když nám do toho promlouvá viróza, která je nepříjemná, někteří hráči nejsou zdraví. Máme ještě tři dny, ale určitě nějaké změny budou. Budeme reagovat i na některé výkony hráčů v Jihlavě,“ vysvětluje trenér Slavie.

Jaký čeká Slavii podle trenéra soupeř? „Bohemka má od začátku sezony hodně vzestupnou tendenci, bude to určitě nepříjemný soupeř. Ne náhodou na podzim remizoval na Spartě i doma se Slavií. Neprohráli důležité utkání. Trápí soupeře pohybem a moderním pojetím, které je strašně náročné, je to nejběhavější mužstvo v lize. Jejich způsob hry je hodně nepříjemný, venku je ještě nepříjemnější než doma. V prvním utkání na jaře dokázali i v deseti dovést zápas do vítězného konce bez nějakých problémů, i když jich bylo o jednoho méně. Slavia s Bohemkou v poslední době nemá úplně příznivou bilanci v domácích zápasech,“ líčí trenér, který v utkání čeká zlepšení hlavně po výsledkové stránce.

„Poté, co jsme předvedli v Jihlavě, myslím výsledkově, tak nám teď musí být jedno, který soupeř před námi stojí. Musíme se, jak výsledkově, tak herně a pracovitostí rehabilitovat za poslední zápas v Jihlavě,“ dodává jasně.

První domácí duel v Edenu vyhlíží také obránce Ondřej Kúdela. „Těším se. Doufám, že přijde hodně diváků a podpoří nás. Je to první jarní menší derby, samozřejmě se na to těším. My máme fanouškům za Jihlavu co vracet. Doufám, že utkání zvládneme,“ hlásí defenzivní univerzál.

„Bohemka je běhavý mančaft, který chce napadat co nejvíce vpředu, napadá už od útočníků. Má běhavé a soubojové mužstvo, hraje poctivý a jednoduchý fotbal. V utkání ale nemůžeme brát nic jiného, tři body jsou povinnost,“ zakončil zkušený zadák Slavie.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články