V neděli v Edenu zápas se Zbrojovkou Brno | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Edenu zápas se Zbrojovkou Brno

EDEN – V neděli 10. listopadu čeká slávisty v Edenu další soupeř. V rámci 14. kola Gambrinus ligy přivítají na domácím hřišti Zbrojovku Brno. Zápas začíná v 17 hodin.
„Věřím v naše vítězství, když se podíváte na tabulku, tak současné postavení Slavie je způsobeno tím, že je poslední v tabulce domácích zápasů. Co se týká venkovních utkání, tam si vede Slavia poměrně zdatně, je na šestém místě. Takže bilance hovoří jasně, Slavia je dole proto, že nezvládá domácí zápasy. Náš cíl je tedy jednoznačný, přes domácí zápasy v Edenu se musíme dostat nahoru,“ uvedl trenér Miroslav Koubek, kterého těší slávistická obrana, která v posledních dvou ligových zápasech udržela čisté konto.

„To je vždycky předpoklad mít solidní defenzivu, abyste zápas mohli vůbec vyhrát. Je to zjištění potěšitelné, ale nicméně je tu ještě druhá stránka věci, kterou je ofenziva. Tady všichni víme a říkáme to zcela otevřeně, že musíme být průbojnější a efektivnější,“ má jasno kouč Slavie.

A jak je na tom slávistická marodka? „Situace není úplně optimální, po zápase v Příbrami tam byla nějaká zranění, která se doléčují, uvidíme, jak to stihneme. Také nás trochu přepadla v kabině viróza, někteří hráči měli z tohoto důvodu výpadky v tréninku, ale vzhledem k tomu, že ten týden od soboty do neděle je dlouhý, věřím, že se dáme do pořádku,“ věří Miroslav Koubek.

S otazníkem zůstává start Martina Dobrotky. „V Příbrami musel odstoupit v závěru kvůli zranění palce na noze, ale děláme všechno pro to, aby zápas s Brnem stihl,“ uzavřel trenér Slavie.

Brankář Matej Rakovan doufá, že v neděli Slavia potěší fanoušky vítězstvím. „Každý zápas je specifický. Brno hraje trochu odlišným stylem než ostatní mančafty. Což se nám trenér snaží celý týden zdůraznit. Na co si máme dát pozor, jakých chyb se máme vyvarovat nebo naopak čím máme soupeře překvapit,“ prozradil brankář Slavie, který v posledních dvou ligových zápasech udržel čisté konto. Bude tomu tak i v zápase s Brnem?

„Dopředu to samozřejmě nemůžu odhadnout. Ale budu mnohem šťastnější, když vyhrajeme i za cenu toho, že dostaneme gól. Nulu bych jednoznačně vyměnil za tři body. Jsem týmový hráč,“ má jasno Matej Rakovan.

„Trenér nám zdůrazňuje, že je to pro nás prakticky zápas podzimu, připravujeme se na utkání poctivě od začátku týdne. Zápas od zápasu se hra zlepšuje. Teď se koncentrujeme na pevnou defenzivu s tím, abychom dali i nějaké branky. Jestli dáme jednu, dvě nebo tři, to je jedno, hlavně musíme vyhrát,“ uzavřel brankář Slavie.

Podobně to vnímá i Martin Juhar. „V první řadě chceme určitě vyhrát. Potřebujeme získat body. Víme, na jaké příčce jsme v tabulce. Každý zápas je jiný, každý soupeř je něčím specifický. Například Příbram byla moc bojovná, podle toho také vypadala hra. Doma chceme hrát útočně, bude to jiný zápas,“ předpokládá
Martin Juhar, který po utkání s Brnem vyrazí na sraz slovenské reprezentace.

„Nečekal jsem to. Jsem ale za pozvánku moc rád, taková věc se dá vnímat jen pozitivně. V seniorské reprezentaci jsem ještě nikdy nebyl, takže je to moje premiéra,“ prozradil Martin Juhar.

Zatímco v sestavě Slavie se zabydlel na hrotu, v nominaci slovenské reprezentace je uveden mezi obránci. „Trenér Kozák mě vedl v Košicích, pod ním jsem hrál obránce, takže to bylo jasné. Nechám to samozřejmě na trenérovi, kam mě postaví. Je určitě lepší, když hráč dokáže zahrát na více postech, v kariéře mu to pomůže,“ uzavřel Martin Juhar.

Utkání Slavie se Zbrojovkou Brno začíná v Edenu v 17 hodin. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články