V osmifinále Evropské ligy proti Rangers FC | SK Slavia Praha
Více

V osmifinále Evropské ligy proti Rangers FC

Páteční los osmifinále Evropské ligy přisoudil sešívaným za soupeře skotský klub Rangers FC.

Glasgowský celek a odvěký rival Celticu zažívá povedenou sezonu, v domácí lize jasně vede tabulku a míří za ziskem svého historicky pětapadesátého titulu. Svoji cestu do letošního ročníku Evropské ligy začali Rangers už ve druhém předkole, ve kterém si poradili s gibraltarským Lincolnem. Poté vyřadili nizozemský Willem II. a v závěrečném 4. předkole si poradili se silným Galatasarayem, věhlasným istanbulským klubem. 

V základní skupině Evropské ligy Rangers v šesti zápasech neprohráli, získali celkem čtyři vítězství a do jarní části postoupili z prvního místa s dvoubodovým náskokem na lisabonskou Benficu. V prvním kole vyřazovací části přidělil los glasgowskému celku belgické Antverpy, které Rangers dvakrát porazili se skóre 9:5.

Hlavní hvězdou skotského celku je bezesporu kolumbijský útočník Alfredo Morelos, k dalším oporám patří kapitán a lídr defenzivy Connor Goldson nebo pravý obránce James Tavernier, který v letošní sezoně nastřílel už 17 branek, u dalších 15 pak asistoval. Trenérem Rangers je bývalý dlouholetý kapitán a legenda Liverpoolu Steven Gerrard, pod kterým v letošní sezoně zatím ani jednou neprohráli.

„Z losu jsem nadšený a spokojený. Trénuje je bývalý skvělý hráč a skvělý trenér, navíc mají krásný stadion. Ve Skotsku jsme ještě nebyli, takže jsem maximálně spokojený," hodnotí los osmifinále trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

První utkání osmifinále mezi Slavií a Rangers FC se odehraje 11.3. v Edenu, odvetu v glasgowském Ibrox Parku pak sešívaní odehrají o týden později, 18.3.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články