V pátek na Julisce s Duklou Praha | SK Slavia Praha
Více

V pátek na Julisce s Duklou Praha

EDEN - V pátek 9. srpna čeká Slavii malé pražské derby na Julisce. V rámci 4. kola Gambrinus ligy se červenobílí utkají s Duklou Praha. Utkání začíná ve 20:15 hodin.
„Máme za sebou tři zápasy a jeden bod, s tím samozřejmě nemůžeme být v žádném případě spokojeni. Jak už jsem naznačoval po zápase s Olomoucí, nějakou změnu v sestavě určitě uděláme, ale konkrétní v tuto chvíli nebudu,“ uvedl před utkáním trenér Slavie Michal Petrouš.

Nejlepším střelcem Dukly je se čtyřmi brankami útočník Zbyněk Pospěch, který po třech ligových kolech vévodí i statistikám Gambrinus ligy.

„Musíme brát v potaz, že se mu nyní střelecky daří, určitě na to bude chtít navázat i v utkání s námi. My se mu to naopak budeme snažit znepříjemnit. Doufám, že diváci konečně v zápase Slavie s Duklou uvidí góly, naše poslední čtyři vzájemné zápasy skončily bezbrankovou remízou. Uděláme maximum pro to, aby více branek skončilo v síti soupeře,“ dodal Michal Petrouš.

Kromě Kamila Čontofalského a Martina Dobrotky nemůže trenér počítat ani s Tomášem Mičolou. „Tomáš má problémy se stehenním svalem, ale do čtrnácti dnů by měl být v pořádku. Za dva týdny by mohl být k dispozici i Martin Dobrotka,“ doplnil trenér Slavie.

Osmadvacetiletý stoper už s týmem trénuje takřka naplno. „Ve čtvrtek jdu na kontrolu na rentgen a v pondělí bych si už rád zahrál za juniorku. Ale doktoři z mého nápadu moc nadšení nejsou, spíš mě krotí, abych svůj návrat na hřiště neuspěchal,“ prozradil Martin Dobrotka, který se podle svých slov už cítí zdravotně zcela fit.

„Cítím se dobře, po zdravotní stránce nemám žádný problém, kondičně je to samozřejmě horší, protože jsem neabsolvoval s týmem přípravu. Ale to nic nemění na tom, že už bych do toho rád co nejdříve šel. Na druhou stranu mají pravdu doktoři i trenéři, kteří mají obavy, abych si kvůli předčasnému návratu nezpůsobil nějaké svalové problémy,“ těší se Martin Dobrotka na to, až znovu zase vyběhne na hřiště do soutěžního zápasu. Velkou roli v tom hrají i momentální výsledky Slavie.

„Rád bych klukům na hřišti pomohl, není to nic příjemného. Z této situace se však musíme dostat jenom my sami, dobrým výkonem a zápasem, je potřeba se konečně chytit a vyhrát. Doufám, že už to bude v tom nejbližším zápase v pátek na Dukle. Kdo má na hřišti větší vůli po vítězství, tak ten většinou vyhraje,“ zakončil Martin Dobrotka.

Utkání na Julisce začíná ve 20:15 hodin a vysílá ho v přímém přenosu TV Fanda.


Vsaďte si u Chance!


Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články