V pátek od 18:00 v Českých Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 18:00 v Českých Budějovicích

PRAHA – Slavia se v rámci 12. kola SYNOT ligy představí v Českých Budějovicích. Duel na jihu Čech začíná v pátek v 18:00.
„Pro nás je to jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu. Takhle to cítíme my i hráči. Podle toho se na to připravujeme. Jestliže chceme splnit náš cíl, což je devět bodů za těch šest posledních kol, tak musíme bodovat,“ upozorňuje trenér Slavie Miroslav Beránek.

„Chceme předvést dobrý výkon, protože jedině dobrý výkon nám může zajistit úspěch. Kvitujeme to, že se uzdravil Milan Škoda. Poprvé po dlouhé době jsme kompletní, takže věříme, že jeho návrat týmu pomůže,“ těší kouče Slavie.

České Budějovice si v minulém kole připsaly důležité vítězství v Hradci Králové. „Daly tři góly, takže jim to dodalo sebedůvěru. Asi to cítí podobně jako my, že se od toho zápasu můžou odrazit,“ myslí si trenér Slavie.

Známou tváří v Českých Budějovicích je kapitán Slavie Martin Latka, který z jižních Čech pochází. „V Budějovicích jsem vyrostl a nakoukl do velkého fotbalu. Vždycky se tam rád vracím a těším se na setkání s kamarády, navíc nás přijede podpořit i rodina,“ těší se na zápas kapitán Slavie.

„Čekám těžké střetnutí. V Budějovicích se vždycky hraje těžce, domácí budou navíc posílené výhrou v Hradci,“ má jasno stoper Slavie. Vidí Latka páteční zápas podobně jako trenér, a to, že se jedná o jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu?

„Je to tak. Po tomto utkání můžeme mít buď trochu klid, nebo se opět po zbytek podzimu budeme v tabulce držet dole,“ říká obránce Slavie Martin Latka.

Klíčovým hráčem Slavie je na podzim záložník Jaromír Zmrhal. Také on doufá, že Slavia v Budějovicích uspěje. „Věřím, že navážeme na bojovnost, kterou jsme se prezentovali proti Jablonci. Nečeká nás jednoduché utkání, Budějovice v minulém kole vyhrály, ale jsme v situaci, kdy musíme jet na jih Čech jednoznačně pro tři body,“ říká Jaromír Zrmhal.

„Domácí budou chtít navázat na minulý zápas, který vyhráli a budou chtít potvrdit bodový zisk. Čeká nás velmi těžký duel, ve kterém bude rozhodovat každý souboj na hřišti,“ uzavírá mladý slávistický záložník. 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články