V pátek od 18:00 v Českých Budějovicích | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 18:00 v Českých Budějovicích

V pátek od 18:00 čeká sešívané v Českých Budějovicích utkání 6. kola FORTUNA:LIGY. Trenér Jindřich Trpišovský ani záložník Alex Král neočekávají rozhodně lehké utkání.

Trenér Jindřich Trpišovský se svým celkem odehrál proti Českým Budějovicím v průběhu letní přestávky přípravné utkání a i tentokrát očekává náročný duel. „Určitě to nebude nic jednoduchého. České Budějovice hrají v domácím prostředí velmi dobře, i když v prvním kole prohráli s Opavou. Odehráli ale velice dobrá remízová utkání proti Jablonci a Spartě. Nesmíme nic podcenit a musíme se na zápas dobře připravit. Mají některé velmi nepříjemné ofenzivní hráče. Vytváří si hodně šancí. Bude to bojovný zápas, hodně běhají a jsou nepříjemní v soubojích.“

Podobně to vnímá i záložník Alex Král. „Neočekávám jednoduché utkání. České Budějovice budou chtít zvítězit. Budou hrát doma proti silnému soupeři, a jak moc už dobře víme, každý se na nás vždy vyhecuje.“

„Na začátku ligy panuje vždycky velká euforie. To bylo vidět i na zápase proti Spartě, kde bylo vyprodáno. Hráči Budějovic si sáhli na dno. Nyní to pro ně bude podobný zápas. Nic nám nedají zadarmo. V domácím prostředí, kde vás podporují fanoušci, se hraje dobře. Nemají co ztratit. V letní přípravě nás ten samý tým porazil 0:2, takže nesmíme nic podcenit a musíme tomu dát stejnou váhu jako ostatním zápasům, které jsou před námi,“ zavzpomínal ještě na letní přípravné utkání proti ligovému nováčkovi Jindřich Trpišovský.

Na utkání, které se odehrálo na konci června, navázal i Alex Král, který má za to, že se budou České Budějovice v pátek prezentovat podobným fotbalem jako tehdy. „Budou hrát asi něco podobného. Byla tam spousta hráčů, kteří si dovolili jeden na jednoho. Proti Spartě ji to vycházelo a mohli proti nim klidně zvítězit."

Trenér Jindřich Trpišovský má s některými hráči jihočeského celku osobní trenérskou zkušenost a proto si je velmi dobře vědom kvalit našeho pátečního soupeře. „Vyhráli druhou ligu naprosto zaslouženě a postoupili díky velice dobrému hernímu pojetí. Dokud mají sílu, tak hodně napadají, jsou hodně agresivní. Snaží se hrát hodně kombinačně. Jsou u nich hráči, které jsem v minulosti trénoval a vím, že jsou to dobří fotbalisté.“

Sešívané čeká hned v úterý po utkání v Českých Budějovicích také první utkání play-off Ligy mistrů v Kluži a Alex Král tuší, že výsledek z jihu Čech může tým skvěle naladit. „Chceme zvítězit, abychom šli s dobrou náladou do play-off a věřím, že to s klukama zvládneme,“ jde záložník do utkání s jasným cílem.

Trenéra může těšit, že má pro utkání šestého kola k dispozici všechny hráče. „Všichni jsou stoprocentně zdraví. Všech 24 hráčů, pouze Kuba Hromada trénuje ve speciálním režimu. Absolvuje to, co může. Když to počítám s ním, tak jsme všichni zdraví,“ zakončil pozitivní zprávou.

Aktuálně

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články