V pátek od 19:00 druhé kolo v Teplicích | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 19:00 druhé kolo v Teplicích

Druhé ligové kolo je tu! Už v pátek zamíří slávisté do Teplic, kde budou chtít navázat na výhru ze Zlína z otevíracího duelu sezony. Zápas vyhlíží Jindřich Trpišovský a Taras Kačaraba.

Poslední tři zápasy proti Zlínu, pět branek Jana Kuchty. Trefa nejlepšího střelce uplynulého ročníku zajistila slávistům ve Zlíně vítězný vstup do sezony! Už v pátek čeká sešívané další venkovní duel, pocestují do Teplic. Severočeši v úvodním kole podlehli Budějovicím 0:1.

 „Teplice odehrály v Budějovicích dobrý zápas, v prvním poločase byly lepší a o body přišly jen proto, že neproměnily své šance," hodnotí trenér Jindřich Trpišovský.

„Venku je to vždycky těžké, protože každý tým se doma chce ukázat proti Slavii. Bude to náročný zápas, ale dobře se připravujeme a snad si přivezeme tři body," věří Taras Kačaraba.

Slávisté pojedou na teplická Stínadla posilnění výhrou 1:0 ve Zlíně, kromě prodloužení série ligové neporazitelnosti na 47 zápasů těší trenéra i čisté konto. 

„Defenziva hrála ve Zlíně velice dobře. Bylo to o součinnosti celého týmu, protože jsme měli horší pohyb než soupeř. Byly tam skvělé individuální výkony, dva hráči z obranné čtyřky patřili k nejlepším hráčům toho zápasu," chválí hlavní trenér.

„Prvních patnáct minut to bylo pro nás těžké, museli jsme si zvyknout na ten zápas, pak už to bylo dobré, byli jsme hodně na míči a měli šance. Pak dal Kuchtič krásný gól a bylo to v klidu," těší stopera Tarase Kačarabu, který ve Zlíně odehrál celý duel.

Páteční duel bude pro svěřence Jindřicha Trpišovského generálkou na středeční úvodní souboj 3. kola kvalifikace o Ligy mistrů. Na slávisty čeká maďarský šampion Ferencváros, který hladce přešel před litevský Vilnius.

„Po Teplicích budeme mít video, trenér nám bude ukazovat jejich zápasy. Znám tam dva hráče, s jedním jsem hrál v reprezentační jednadvacítce. Jeden hraje šestku, druhý hraje křídlo. Mají svoji kvalitu, mají dobrý tým, je to asi nejtěžší možný soupeř. Pomalu se připravujeme, nejdřív ale musíme zvládnout utkání v Teplicích, pak budeme naplno připravení na zápas v Maďarsku," doufá Taras Kačaraba.

„Každý zápas je pro nás teď důležitý, protože jsme přišli o přípravné duely. Každá minuta na hřišti v zápasovém rytmu je pro nás dobrá. Tím, že se hraje pátek - středa, to chceme využít k sehrávání týmu a dostat některé hráče do zápasového rytmu. Některé změny budou směřované už na středeční utkání," uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas v Teplicích začíná v pátek v 19:00. Duel vysílá O2 TV sport a důležité informace samozřejmě najdete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Žáci a dorostenci hráli s Jabloncem, mládežníci vyrazili do zahraničí

19. 3. 2024
Důležitou výhru 2:0 si připsali kluci z U17 proti Plzni. Mladší žáci vyrazili na přátelská utkání a miniturnaje do Německa. U10 a U11 čekala pražská derby se Spartou. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Další články