V pátek od 19:30 v Liberci | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 19:30 v Liberci

Sešívaní v rámci 19. kola FORTUNA:LIGY odcestují na sever Čech, kde je v pátek od 19:30 čeká zápas proti domácímu Liberci.

Jen málo lidí zná prostředí Liberce tak dobře jako trenér sešívaných a bývalý lodivod Severočechů Jindřich Trpišovský a ten neočekává nic jiného než extrémně těžký duel. „V Liberci je to vždycky náročný zápas. Navíc v tomhle ročním období. V půl osmé večer tam bude určitě zima a hřiště už bude mít něco za sebou, sami s tím máme zkušenosti. Bude to náročné po všech stránkách. I pokud jsme zápasy v Liberci historicky zvládli, tak nikdy nepadalo mnoho gólů. Je sice dobře, že jich moc nedostáváme, ale moc jich zároveň ani nedáváme. Velký tlak na míč, velký tlak obecně na prostor, ve kterých se nachází míč – o tom jsou tyhle zápasy. Liberec je doma o hodně silnější než venku, a navíc má daleko lepší formu než na začátku sezony,“ vyhlíží poslední venkovní ligový zápas kalendářního roku.

Obdobně bohaté zkušenosti má s Libercem i Vladimír Coufal, který se do Slavie stěhoval ze stejné adresy jako Jindřich Trpišovský. „Očekávám to, co vždy, když tam jedeme. Bojovný výkon, kterým na nás budou chtít vletět a ukopat nás. Je tam navíc náročný terén, obrovská zima. Je to těžký zápas se vším všudy, který musíme zvládnout. Liberec stále těží z toho, co tam zavedl náš současný realizační tým. Teď se to trochu mění, ale určité principy tam stále zůstávají,“ vnímá náročnost utkání obdobně.

Na konci minulé sezony nahradil pod Ještědem na trenérském postu Zsolta Hornyáka Pavel Hoftych, a ačkoliv se podle Jindřicha Trpišovského nezměnila příliš kostra týmu, působení Pavla Hoftycha styl hry Liberce už trochu změnilo. „Tento podzim už je vidět rukopis Pavla Hoftycha, ale naturel hráčů, kteří přichází, je stále stejný. Navíc je tam spoustu hráčů, kteří už tam jsou alespoň tři sezony. Kostra týmu se moc nemění, je stejná. Pokud se tam nějací noví hráči objeví, ihned absorbují to, co ten tým nabízí. Hrají agresivně. Hrají spoustu míčů do útočníků a je jedno, jestli je to Petar Musa, nebo Honza Kuchta. Dávají doma tím pádem spoustu gólů.“

Vladimír Coufal kromě toho, že si přeje udržení náskoku na čele tabulky, zároveň doufá i v početný výjezd slávistických fanoušků, kteří sešívané při zápase podrží. „Pokud bychom i po tomto utkání udrželi náskok 11 bodů, který máme na Plzeň, nebo bychom náskok dokonce navýšili, bylo by to úžasné. Uděláme pro to všechno. Sice zápas není dán úplně na šťastný termín, ale věřím, že stejně jako nás fanoušci podporují celou sezonu, tak si najdou cestu i do mrazivého Liberce a přijedou nás podpořit v co možná největším počtu. Vždy tam vytvoří skvělou kulisu. Už jako hráč Liberce jsem se na utkání vždy obrovsky těšil,“ doufá pravý bek v početný výjezd slávistů.

Důležitost podpory fandů zdůrazňuje i Jindřich Trpišovský. „Střídačku máme vždy na straně našich fanoušků. Jejich sektor je vždycky plný. Konec roku je sice pro všechny komplikovaný, ale oni za námi i tak jezdí všude. Mluvím o tom často, jak nám významně pomáhají. Po Evropě to z nás vyžene zklamání. Vidíte lidi a chcete se hned okamžitě předvést. Nám klesla bohužel sportovní forma, ale fanoušci si ji drží. Všichni kluci vám potvrdí, že jim fandění vlévá novou krev do žil. Je to pro nás obrovsky důležité,“ dodal na závěr.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články