V pátek od 20:00 doma proti Teplicím | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 20:00 doma proti Teplicím

V pátek od 20:00 přivítají sešívaní v rámci 4. kola FORTUNA:LIGY v Edenu fotbalisty Teplic. Zápas vyhlížel kromě Jindřicha Trpišovského netradičně i Peter Olayinka.

Trenér Jindřich Trpišovský očekává v pátek od 20:00 typologicky jiného soupeře, než které liga obvykle nabízí. Věří ale, že zápas nebude příliš odlišný ve srovnání s posledním vzájemným utkáním. „Teplice začaly ligu velmi dobře výhrou 3:0 venku, ale dva zápasy jim teď nevyšly. Je to tým, který se opírá významně o své útočné duo Mareš–Řezníček, je to zkušená dvojice. Jsou zkušení a silní. Oproti jiným ligovým týmům je to rozdíl. Poprvé v sezoně si zahrajeme pravděpodobně proti dvě útočníkům. Na druhou stranu také hrají na pět obránců a snaží se velmi zahušťovat střed hřiště. Očekávám stejný zápas jako minule doma proti nim. Bude to o dobývání a prvním gólu,“ vyhlíží páteční souboj.

Sešívaní v minulém kole při remíze 1:1 s Pardubicemi poprvé v sezoně bodově zaváhali. Pro Petera Olayinku je zápas s Teplicemi o to důležitější. „Zápas proti Teplicím je pro nás velmi důležitý, protože výsledek minulého zápasu pro nás nebyl dobrý. Je před námi několik zápasů, které jsou pro nás velmi důležité. Musíme tak zůstat maximálně soustředění,“ připomněl blížící se play-off Ligy mistrů, jehož první zápas následuje hned po utkání s Teplicemi.

Co se v herním projevu oproti minulému kolu změní? „Změní se toho dost. Je to dané tím, že za sebou máme další týden společného tréninku. Zápas v Pardubicích byl specifický. Hráli jsme pomalu, Pardubice zase velmi dobře. Musíme se vrátit ke stavu před reprezentační pauzou. Chceme hrát rychle, kombinačně, na hřišti rychle rotovat. To se nám nedařilo,“ uvědomuje si Jindřich Trpišovský.

Podle Petera Olayinky je nejdůležitější soustředit se sami na sebe, na vlastní hru a proměňovat naskytnuté příležitosti. „Není potřeba toho oproti zápasu s Pardubicemi příliš mnoho měnit. Musíme zůstat soustředění a hrát maximálně efektivně před brankou. Maximální soustředění – to je ta nejdůležitější věc,“ myslí si nigerijský křídelník.

Peter Olayinka se v minulém kole objevil po více než půlroce opět v základní sestavě. Po zlomenině lýtkové kosti je už ale podle trenéra Jindřicha Trpišovského maximálně připraven. „Věříme tomu, že je už připraven, protože na tréninku vypadá velmi dobře. Poločasové střídání v zápase s Pardubicemi nebylo ani tak kvůli jeho výkonu, ale prohrávali jsme a museli jsme něco změnit. Peterovi spíše vyhovuje hra do otevřené obrany. Dostane i proti Teplicím prostor, tenhle zápas mu bude určitě vyhovovat více,“ má za to trenér.

Na své zranění zavzpomínal i Peter Olayinka. Rovněž podle jeho slov je už plně k dispozici. „Byla to pro mě velmi dlouhá doba. Být po tak dlouhé době v základu mi připadalo téměř až trochu zvláštní. Všechno se zlepšuje, že jsem dostal místo v základu, pro mě ale pro mě nic nemění. Chci jen hrát svoji hru a neustále se zlepšovat. Cítím se dobře. Jsem připravený. Fyzicky už mám na to hrát několik zápasů za sebou. Bylo to velmi náročné období. Nemohl jsem dělat to, co ze všeho nejvíce miluji. Bylo to těžké, ale stalo se. Zranění jsou součástí hry. Teď jsem ale zpět,“ uzavřel rázně. 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články