V pátek v Edenu důležitý zápas s Mladou Boleslaví | SK Slavia Praha
Více

V pátek v Edenu důležitý zápas s Mladou Boleslaví

PRAHA/EDEN – Slavii čeká po dvoutýdenní nucené pauze opět domácí utkání. V Edenu přivítá čtvrtou Boleslav a bude se snažit stáhnout její náskok. Utkání začíná v pátek ve 20:15.
Slávisté jsou rádi, že už mohou opět po přestávce zasáhnout do ligových bojů. „Těšíme se všichni, přeci jen to byla delší pauza. Nebudeme sice kompletní, ale chceme ukázat, že náš jarní start nebyla náhoda,“ říká před duelem s Mladou Boleslaví trenér Miroslav Beránek.

A jeho tým půjde v Edenu za vítězstvím, aby se v tabulce posunul výš. „Boleslav měla náskok šesti bodů už před startem jara, my jsme teď nevyhráli doma s Teplicemi. Remíza je pro nás ztráta a víme, že pokud chceme v tabulce postoupit výš, by bylo dobré utkání vyhrát," burcuje trenér Slavie.

Soupeř sešívaných sice na začátku jara zaváhal, Budějovicím už ale nastřílel čtyři branky. „Úvod jim nevyšel výsledkově, to se stát může. V Příbrami měli spoustu šancí a ty nedali, soupeř pak naopak své šance využil. Tak to zkrátka ve fotbale chodí. Kvalita tam je, není náhodou, že jsou na čtvrté příčce. Čekám kvalitní utkání podobné tomu, co jsme odehráli s Teplicemi. Jen bych si přál, aby pro nás dopadlo vítězně,“ doufá slávistický kouč.

V zápase se také bude muset obejít bez vykartovaných hráčů. „Kvůli čtyřem žlutým kartám budou scházet Piták s Vukadinovičem. Měli jsme i nějaké problémy s virózami, ale věřím tomu, že jinak budeme kompletní,“ připomíná Beránek. Dlouhodoběji chybí i Mičola se Švecem. „Mičolovi se znovu obnovilo svalové zranění a Švec má lehké zranění kolene, takže měl tento týden individuální tréninkový program. Věřím, že od pondělí už bude v pořádku s týmem trénovat,“ dodal trenér na adresu chybějících hráčů.

Důležitost zápasu vnímá i jeho tým. „Myslím, že každý je natěšený a doufáme, že to dobře dopadne. Určitě je to důležité utkání, kdybychom s Boleslaví nebodovali, mohli by nám uskočit už na deset bodů, což by se dohánělo špatně, i když máme jeden zápas k dobru. Myslím ale, že když zvládneme tento zápas, můžeme útočit na pohárové příčky,“ říká k tomu Robert Hrubý.

Slávisté podle něj také chtějí konečně získat tři body na domácí půdě. „Chtěli bychom potěšit fanoušky první domácí výhrou, ta by se nám všem líbila. S Teplicemi to byla smůla, dostali jsme hloupé branky, ale k tomu už bych se vracet nechtěl,“ hledí do budoucna slávistický záložník.

Boleslav ale nebude snadný soupeř. „Očekávám od nich útočný fotbal, tím jsou známí. Poslední kolo daly čtyři branky Budějovicím, takže musíme začít z dobré obrany a čekat na brejky nebo dobré standardní situace,“ dodává Hrubý.

Obránce Jan Mikula na podzim do utkání proti Boleslavi kvůli zranění nezasáhl. „Prohráli jsme tam navíc 1:2, ale my chceme zvítězit jako v každém zápase. Ve hře jsou tři body, Boleslav je před námi, takže my chceme rozhodně vyhrát, abychom se jim přiblížili. Očekávám, že to bude vyrovnané utkání a že vítězství urveme na svou stranu,“ věří ve vítězství sešívaných.

Zápas proti Mladé Boleslavi navíc vidí jako pouhý jeden krůček kupředu. „Ještě je před námi hodně zápasů a my chceme vyhrát vše, zejména na domácím stadionu před našimi fanoušky,“ shrnuje obránce Slavie.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články