V pátek v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V pátek v Mladé Boleslavi

Už čtvrté ligové kolo čeká na sešívané v pátek v Mladé Boleslavi. Slavia bude chtít navázat na úspěšný vstup do jarní části. Co říkají před zápasem Jindřich Trpišovský a Ondřej Kúdela?

Sešívaní mají na přípravu jen dva dny: „Zažil jsem to, je to ta nejhorší varianta. Naštěstí jsme hráli doma a jedeme do Mladé Boleslavi, která je kousek. Horší varianta je přílet za zahraničí a pak jet na Moravu. I podle studií jsou hráči schopni se dostat tak na šedesát procent výkonu,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

Ten očekává, že Mladá Boleslav bude hrát jinak, než dosud: „Hráli zápasy, kde padalo hodně gólů, ať už je dali nebo dostali. Proti nám ten zápas povedou jinak, proběhly u nich také změny ve vedení klubu. Budou hrát defenzivněji. Musíme se připravit na hru do plné obrany, navíc budou mít v sestavě hodně vysokých hráčů. Jako tradičně to bude na opticky užším hřišti hlavně o osobních soubojích,“ říká Jindřich Trpišovský před zápasem v Mladé Boleslavi.

Zkušenost s rychlým sledem zápasů má také Ondřej Kúdela: „Zažil jsem to v Mladé Boleslavi, když jsme hráli předkola pohárů. Hráli jsme ve čtvrtek a pak hned v neděli, moc pauzy tam není. O to více se musíme zkoncentrovat a zápas zvládnout. Čekáme, že Boleslav bude spíše v bloku a spoléhat na brejky. Musíme je zachytávat, ale hlavně se soustředit na svou hru a jít do vedení. Pak se to bude vyvíjet v náš prospěch“ říká zkušený defenzivní univerzál.

Chystá se nějaká obměna základní jedenáctky? „Sestavu jsme drželi stejně, protože mužstvo hrálo dobře. Navíc program to umožňoval. Hráli jsme doma. Teď se program trochu nahustil. Navíc někteří hráči mají den po zápase problémy a netrénovali. Určující bude čtvrtek odpoledne a ještě pátek dopoledne, z toho stavu budeme vycházet. Náš styl je hodně založený na běhání. Pokud by nebyli hráči schopni podat běžecky takový výkon jako teď, tak by to nebyla naše hra. Určitě nějaké změny budou, na druhou stranu nechceme to mužstvo úplně rozbít. Budeme hledat mix toho, aby kostra zůstala zachovaná, ale dostali šanci hráči, kteří vypadají dobře na tréninku,“ říká trenér k možné podobě sestavy.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články