V pátek ve Slavia Museum křest knihy SEŠÍVANÉ SRDCE | SK Slavia Praha
Více

V pátek ve Slavia Museum křest knihy SEŠÍVANÉ SRDCE

V pátek 11. června se v prostorách Slavia Museum v Edenu uskuteční slavnostní křest knížky vzpomínek a historek Václava Petráka SEŠÍVANÉ SRDCE.

Akce za účasti řady slávistických legend začíná v 15 hodin.

Dlouholetý kustod Slavie a současný průvodce Slavia Museum Václav Petrák v knize vzpomíná nejen na své působení v kabině, ale i na léta, která strávil v ochozech stadionů jako věrný fanoušek. Historky ze slávistické kabiny, z mistrovských oslav, ze zákulisí vyhraných i prohraných zápasů nebo příběhy dlouholetého kamarádství s řadou hráčů přepsal na základě několikahodinových rozhovorů novinář Jan Palička.

Kniha je doplněna fotografiemi z klubového archivu a nechybějí ani unikátní snímky ze soukromého alba Václava Petráka.

Z vyprávění se například čtenáři dozvědí, komu říkal John Fitzgerald, proč Radek Černý v Doněcku chytal v dresu Šachtaru nebo kdo nad ránem dorazil na oslavu postupu do Ligy mistrů UEFA přes Ajax a další dosud nepublikované zajímavosti.

Knihu přijdou pokřtít bývalí hráči Slavie, o které se Václav Petrák jako kustod staral, ale také hráči, které jako fanoušek z ochozů obdivoval. Účast na akci přislíbili: Pavel Kuka, Jan Suchopárek, Ivo Ulich, Lukáš Došek, Luboš Kozel, Martin Hyský, Radim Nečas, David Kalivoda, František Zlámal, Dušan Herda, Peter Herda, Robert Segmüller, Ivo Lubas, Ivo Knoflíček nebo Jan Mareš.

Slavnostní křest se bude konat v prvním patře muzea a je doprovodnou akcí v rámci prohlídky Slavia Museum a Stadium Tour. Na slavnostní křest tedy stačí běžná vstupenka do Slavia Museum a Stadium Tour podle platného ceníku.

Vstupenky jsou v prodeji on-line zde

Knihu Sešívané srdce bude možné během pátečního slavnostního křtu zakoupit přímo v prostorách Slavia Museum a to za speciální cenu 280 Kč. V knihkupectvích je kniha v prodeji za 349 Kč. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články