V poháru slávistky nevyhrály | SK Slavia Praha
Více

V poháru slávistky nevyhrály

Fotbalistky Slavie ve finále poháru podlehly Spartě po penaltách 1:2.

Slavia bojovala o poslední možnou trofej v této sezoně. Do zápasu vstoupila aktivně, dobře presovala a vybojovala si rohy i standardní situace. Do vyložené šance se však holky nedostaly. První vážnější situace nastala před slávistickou brankou v 11. minutě, kdy z dálky střílela Stašková, avšak Votíková lehce vyškrábla nad břevno. Převahu pak získala Sparta, delší dobu se usadila na polovině slávistek, kterým se nedařilo vykombinovat do útoku. Jenže ve 22. minutě po autovém vhazování dostala dostatek prostoru Svitková, vyslala svou vyhlášenou střelu na branku Vaníčkové, sice vyrazila, ale pouze k Divišové, která v pohodě dopravila míč do sítě. Hra se pak vyrovnala, byl to spíše boj ve středu hřiště. Ohrozit branku zkoušely týmy z dálky, sparťanka Stašková minula, pokus slávistky Veselé nebyl nebezpečný.

Druhý poločas slávistkám moc nevycházel. Sparta byla více na míči, dohrávala souboje a držela otěže zápasu. Hned v úvodu se v šanci ocitla Burkenroadová, ale Votíková jí to znepříjemnila. Po chybě v obraně se do šance dostávala Vyštejnová, ale nakonec byl její pokus zblokován. V 63. Minutě ale již bylo vyrovnáno, na průnikovou přihrávku si naběhla Stromová a s přehledem prostřelila slávistickou brankářku. Dlouho si pak žádný z týmů nedokázal nic zajímavého vytvořit, opět se hrálo od vápna k vápnu. S přibývajícím koncem dvakrát zahrozila Sparta, naštěstí Stašková ani Vyštejnová nebyly úspěšné. A v závěrečných sekundách mohla rozhodnout Michaela Dubcová, ale propadnutý míč do vápna poslala pár metrů od branky vysoko nad břevno.

Po remíze tedy následovaly penalty. V prvních dvou sériích byly střelkyně neúspěšné, pak se dvakrát prosadily. Rozhodovala pátá série, Svitková neuspěla a Lucie Martínková se nemýlila. „Do zápasu jsme šly s tím, že pohár budeme zvedat nad hlavu my. První poločas tak i vypadal, byly jsme důsledné v obraně a držely míč na svých kopačkách. V druhém poločase se nám pak vytratila kombinace, přesnost v přihrávkách a soupeř nás bohužel potrestal vyrovnávacím gólem. Po pokutových kopech byla Sparta šťastnějším týmem“ hodnotí utkání útočnice Denisa Veselá. Slavia tak letos nezískala ani jednu trofej. Většina proher v posledních zápasech byla zapříčiněna individuálními chybami v zadních řadách, nebo tím, že jsme nedokázaly proměnit vyložené šance. O víkendu nás čeká poslední domácí zápas a to opět se Spartou. „K zápasu musíme přistoupit jako ke každému jinému ikdyž už je liga rozhodnuta. Derby je vždy bojem o každý balón, od první do poslední minuty. Musíme hrát naši hru, nepřizpůsobit se soupeři, být durazné a hlavně být produktivní dopředu, zakončila svoje hodnocení Veselá.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články