V pondělí hrají sešívaní v Opavě | SK Slavia Praha
Více

V pondělí hrají sešívaní v Opavě

Daleká cesta na hřiště nováčka z Opavy čeká sešívané v dalším kole domácí FORTUNA:LIGY.

Co od zápasu očekává trenér Jindřich Trpišovský? „Čekám bouřlivou kulisu, Opava se vrátila do domácího prostředí. Od té doby doma pravidelně sbírá body. Všechna utkání zvládla bodově. Herně to bude asi podobné jako v Karviné, terény jsou teď těžké, soupeř bude hrát z bloku na rychlé protiútoky. Koukali jsme na jejich pohárový zápas, ve kterém za 120 minut nedostali gól. Hráli vzadu dobře do defenzívy a chodili do rychlých brejků, takže to bude klasické dobývání vápna soupeře,“ řekl k pondělnímu soupeři trenér.

„Doma jsme vyhráli 3:1, ale Opava byla hodně nepříjemná. Jsou dobře fyzicky vybavení, mají důrazné a vysoké hráče. Právě návratem do domácího prostředí začali dělat body a posunuli se směrem ke středu tabulky,“ popsal herní styl soupeře Jindřich Trpišovský.

Podobně to vidí také kapitán Milan Škoda: „Očekávám těžký zápas, Opava hraje doma, kde je silná. Navíc na svém stadionu, na kterém na začátku sezony nehrála. Náš úkol je ale jasný: Chceme tam zvítězit. Věřím, že to zvládneme. Určitě Opavě hodně pomohlo, že se přesunula na svůj stadion. Koukal jsem na pohárové utkání se Spartou a také některé zápasy předtím, doma jsou silní. Lehké to nebude,“ tuší Milan Škoda.

Slavia dokončí cestovatelský týden: „Je to poprvé v kariéře, kdy hraji tři zápasy venku za týden. Vzhledem k tomu, že to bylo dost velké rozpětí, protože naštěstí hrajeme až v pondělí, tak to snad žádný vliv mít nebude. Je to ale specifické, navíc do Karviné a Opavy to je daleko. Je to určitě změna, ale rozhodne se na hřišti. Je to ale jen jiný rytmus,“ popsal trenér náročný program.

„Není to úplně sranda jet do Karviné, pak letět na čtyři dny do Bordeaux a pak do Opavy. Bereme to tak, jak to je a věřím, že to zvládneme,“ dodal k náročnému programu Milan Škoda.

V jakém stavu je kádr? „Marodka bude dost podobná. V nominaci v Bordeaux nebyl jen Michal Frydrych, který měl zdravotní problémy z předzápasového tréninku. Hráči, kteří s námi nebyli v Bordeaux, hráli v pátek za juniorku. Všichni budeme v pořádku, bohužel trochu bojujeme se střevní chřipkou. Hrajeme ale až v pondělí, tak snad to bude do té doby v pořádku,“ věří trenér.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články